ALLSVENSKAN SÖDRA
Foto: Mikael Collin/Örebro Innebandy
Allsvenskan södra

Från 2-7 till 9-8: "En mirakulös vändning"

ANNONS

2 mål på 15 sekunder knöt ihop säcken för Örebros supervändning mot Lerum.

Örebro har haft en ganska tuff första halva av säsongen i Allsvenskan södra, men idag fick man med sig en mental boost när man vände ett femmålsunderläge på hemmaplan mot Lerum. I mitten av andra perioden var ställningen 1-6 och 2-7, innan Örebro skulle steppa upp ordentligt och lyckas ta alla tre poäng. Sista perioden vann man med 4-0.

– En mirakulös vändning, får man säga. Vi öppnade starkt första fem minuterna trots att det känns som att vi varit borta från innebandyn länge. Vi satte upp ett högt tempo och lyckades ganska bra, men snabbt tog Lerum över, vad det beror på vet jag inte riktigt men de tog över fullständigt och jag tycker att de snudd på lekte innebandy med oss ett tag. En eloge till dem för att de spelar en fin och rolig innebandy men det är inte kul att möta, säger Örebros segerskytt Adam Lundgren till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Men sedan går vi ner i omklädningsrummet och samlar ihop oss lite, sluter samman som grupp och sedan var det bara att tuta och köra och se vart det kunde leda. Vi fick någon enkel balja som gav oss lite momentum och sedan tog vi över mer och mer. När vi ryckte keepern så fick vi in 8-8 genom ett fantastiskt avslut av Tim (Norstedt) vilket gjorde att att vi kände att fan, vi tar det här. Vi gick för vinst och när de tog time out så var planen att jag skulle vinna tekningen och att vi skulle ta det därifrån. Det gick vägen idag.

Adam Lundgren var den som avgjorde med sitt 9-8-mål med 50 sekunder kvar av matchen, bara 15 sekunder efter kvitteringsmålet. Extra skönt för Lundgren då han varit skadad i nästan tio veckor och var tillbaka till förra matchen mot Åby.

– Det var ett ganska skönt kvitto på att hårt jobb lönar sig, jag har lagt ner mycket tid på träningen för att komma tillbaka.

Örebro tillhör det nedre skiktet av tabellen i Allsvenskan södra men dagens tre poäng gör att man skaffar sig lite andrum ner till bottentrion under strecket.

– Det känns som att alla kan slå alla i den här serien och framför allt nu i pandemitider så är vissa bättre förberedda än andra, så det känns nästan som tillfälligheter vilka som vinner just nu. Idag har vi moral att kunna vinna trots mycket frånvaro från innebandyn. Vi tillhör bottenskiktet men det är ändå kul att veta att vi kan slå topplagen, vi går inte in i någon match och känner ”det här blir tufft idag”. Mentaliteten är alltid att vi kan vinna. Vi får se vart det landar men vi siktar på att klättra någon placering för att komma på lite mer säker mark och jobba utifrån det.

Dagens vändning stärker moralen ytterligare i Örebro inför fortsättningen.

– Så är det, hela första halvan av säsongen åkte vi på sådana här förluster där man kanske leder matchen större delen och sedan tappar allting i tredje perioden nästan. N fick vi smaka på det andra och det var förbaskat skönt. Det ger oss mycket självförtroende i truppen. En fin lördag!

Lerums tränare Ricard Carlsson tyckte så här om matchen:

– Vi visar hur bra vi kan vara när vi rullar boll samtidigt som vi visar vilka brister det finns i vårt försvar emellanåt. Surt slut på matchen såklart efter att vi styrt större delen av matchen och haft flera chanser att avgöra den. En del viktiga lärdomar för oss att ta med framåt, synd att det kostar oss tre poäng bara.

Highlights: Örebro-Lerum 9-8 - se alla mål (bilder: Innebandy.tv)

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: