magnus jansson
Magnus Jansson i Växjös och Faluns tröja.
Foto: Svensk Innebandy och Idrottsfoto
Landslaget

Den rutinerade debutanten om landslagsplatsen: "Överraskande"

Magnus Jansson fick ett sent erkännande i sin innebandykarriär - tas ut i landslaget som 28-åring.

Den 3-6 februari reser Sveriges herrlandslag till Polen för att kvala till VM. Det är en till vissa delar orutinerad trupp som rester sydöst då den innehåller sju debutanter.

Den mest rutinerade debutanten heter Magnus Jansson. Faluns back fyller 29 år i mars och har en lång karriär bakom sig. I SSL har det blivit spel i både Granlos och Växjös tröja, men förra säsongen spenderade han i allsvenskan med AIK. Att Jansson tog just det steget, från Växjö till AIK, förvånade en del med tanke den nivån han höll – och fortfarande uppenbarligen håller.

– I det stora hela så var det på grund av att min sambo flyttade till Stockholm för att spela fotboll och studera. Det gjorde att jag prioriterade att komma dit och vara med henne före innebandyn, det året, säger Jansson till Innebandymagazinet om varför han gick ner en division. 

Det blev bara ett år i AIK innan Falun ringde och ville ha över honom. Jansson skrev sedan på för de nyblivna svenska mästarna och har gjort det såpass bra att han nu blir uttagen i landslaget. Det hela började med ett samtal från sin förra tränare i Växjö, Niklas Nordén.

– Han hade man ju i kontaktlistan sedan innan. Jag tänkte inte alls på att det kunde vara något sånt besked – jag har inte varit i de tankarna om jag ska vara ärlig. Det kom överraskande men det var ett roligt besked att få.

Hur är det att få ett sådant här erkännande såpass sent i karriären?

– Det är roligt, så klart. Det är liten klapp på axeln till sig själv, att man fortsatt håller på den här nivån – det är också ett bevis på att man tagit sig ytterligare en nivå. 

Varför tror du att du blir uttagen just nu och inte tidigare?

– Bra fråga! Det kanske är för att det är just förbundskaptenen som gillar det jag gör på planen just nu. Jag ser inte mig själv som något annorlunda mot hur jag har varit tidigare när jag spelat i SSL. Jag har hållit den här nivån även då.

Nordén, som tränade Jansson under tre säsonger, beskriver Jansson som en ”utdöende spelartyp”.

– Han spelar innebandy med sin fysik och viljestyrka som ett av sina främsta vapen. Han antar alltid sig sin uppgift till fullo och står för den attityden ett svenskt innebandylandslag bör ha. Mange har dessutom fått en nytändning som syns tydligt i hans spel, skriver Nordén i ett sms till Innebandymagazinet.

Just den nytändningen som Nordén är inne på kommer från Janssons år i Allsvenskan.

– Det har varit ett extra sug som har funnits där när man gjorde ett år i Allsvenskan. Då kände man verkligen att man vill vara bland de bästa – och konkurrera med de bästa på både träning och match. Det är lite extra som kanske funnits där, det har varit extra roligt att komma ut och lira varje dag, säger han och fortsätter:

– Man lägger rätt mycket tid på det även i Allsvenskan. Man går in helhjärtat i det och personligen vill jag verkligen göra det på så hög nivå jag kan. Man gillar att tävla och man vill mäta sig mot de bästa. 

Kan det här vara en morot till att satsa ännu hårdare och kanske även längre i din innebandykarriär?

– Det är svårt att säga. I nuläget är fokus på ”nästa” hela tiden. Sen är det är klart att det blir en liten morot, man känner att man är med och konkurrerar om en plats. Det är en morot som gör att man kanske hittar lite extra energi och gasar på.

Känns det skönt att vara ett levande exempel på att aldrig ge upp med tanke på hur sent din landslagsplats kom?

– Ja, absolut! Det tycker jag. Det är ett bra bevis på att man ska fortsätta och göra sin grej – till slut så ger det utdelning!

FAKTA: Hela Sveriges trupp till VM-kvalet

Målvakter:
Carl Bending-Söring, FBC Kalmarsund *
Leo Torell Hagström, Linköping IBK *

Utespelare:
Hampus Ahrén, Nykvarns IBF Ungdom
Omar Aldeeb, IBF Falun
Casper Backby, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Daniel Hernandez, Team Thorengruppen SK *
Linus Holmgren, IBF Falun
Magnus Jansson, IBF Falun *
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Jesper Lindström, FBC Kalmarsund *
Malte Lundmark, IBF Falun
Emil Nilsen IBF, Falun
Adam Nilsson, Växjö IBK *
Sebastian Palmqvist, Mullsjö AIS
Ludwig Persson, Växjö IBK
Jesper Sankell, Växjö IBK
Oscar Weissbach, Pixbo Wallenstam IBK *

*Kan göra A-landslagsdebut

 


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

Matchrapporter: Segerraden förlängd för Falun – besegrade Helsingborg Djurgården kunde inte stoppa formstarka Falun Seger för Falun efter avgörande i förlängningen mot Kalmarsund Falun vann enkelt borta mot Sirius Seger för Falun hemma mot Jönköping

FAKTA

Vilken klubba gör flest poäng i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest poäng: ZONE HYPER AIR SL 27 OVAL

Spelare: Oskar Weissbach, Pixbo Wallenstam IBK

Antal poäng i SSL 2021/22: 41


Blad: HYPER BLACK

Köp bladet här (pris: 299 kr)Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten