Foto: FBC Katrineholm
Allsvenskan västra

Nyförvärvet frälste laget direkt i debuten

ANNONS

Sara Anteryd berättar om comebacken i Allsvenskan och hennes tankar inför kvällens match.

Förra helgen gjorde en av landets allra största poängmaskiner genom tiderna comeback på innebandyplanen när Sara Anteryd presenterades av serieledarna i Allsvenskan Västra, FBC Katrineholm. 

– Suget efter innebandy blev helt enkelt för stort – igen, säger Anteryd till Innebandymagazinet.

Den forna poängligavinnaren i SSL värvades redan förra säsongen till Katrineholm men hon hann aldrig spela något med laget eftersom hon värvades under pandemiuppehållet och sedan kom aldrig Damallsvenskan igång igen.  

– Jag gjorde någon träning med Katrineholm förra säsongen samt två träningsmatcher. Jag fick ett bra intryck av laget och tyckte det var ett gott gäng! Det var kul att spela med dem, och det är ju så idrott ska vara - roligt! Dessutom känner jag Angelica (Högberg) och Hagge (Sofia Haglund) sedan tidigare!

Anteryd debuterade mot Hagfors i lördags och sin vana trogen öste hon in poäng och blev matchens bästa poängplockare med 2+2 när Katrineholm vann med 9-6. 

– Det var väldigt ringrostigt från min sida! Var inte riktigt vän med bollen och tog en del felbeslut. Men rent spelmässigt tillsammans med femman tyckte jag det kändes bra, vi hittade varandra förvånansvärt bra för att vara första gången vi spelade tillsammans. 

Du har ju lång erfarenhet av spel i SSL och Allsvenskan, något som Katrineholm saknar då detta är deras första säsong i Allsvenskan, bortsett från ett par matcher förra säsongen innan den bröts. Katrineholms serieledning är hyfsat oväntad, vad tror du om lagts chanser i ett eventuellt SSL-kval?  

– Efter en match och en träning är det för tidigt för mig att uttala mig i den frågan.

Redan ikväll är det dags för Anteryds andra match i Katrineholmströjan och för motståndet står Rönnby Ungdom.  

– Kul att spela så snart igen! Jag har lite dålig koll på motståndarna, men lägger heller inte så mycket fokus på dem. Om vi tar det jobb vi ska och sätter vårt spel, finns det förutsättningar för att det blir tre nya poäng!


Sara Anteryds comeback i Allsvenskan

Kolla in alla Anteryds poäng i debutmatchen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: