Coronapandemin
Finnkampen skjuts upp.
Foto: Svensk Innebandy
Landslaget

Landslaget flyttar sina läger

ANNONS

Damlandslagens Finnkamp och Guldstegsläger flyttas fram.

I SSL så flyttas matcher till höger och vänster för tillfället och nu kommer samma besked även för landslagsinnebandyn. Damernas senior- och U19-landslag skulle spela Finnkampen den 5-6 februari I Luleå, men man väljer att ställa in de matcherna  – samma gäller även lägret Guldsteget.

– Skälet är att med den omfattande smitta vi nu ser i landet, med hänsyn till våra spelares hälsa och välmående samt våra klubbar i SSL som många redan är hårt drabbade väljer vi att skjuta upp Finnkampen för att i samråd med Finska förbundet försöka hitta ett nytt speldatum framöver. Med respekt för ett en svår situation för vårt distrikt i Norrbotten känner vi också att detta var rätt beslut i rådande situation, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet till Svensk Innebandys hemsida.

Sofie Andersson, elit- och landslagschef, om situationen:

– Landslagen är oerhört viktiga för Svensk Innebandy och vi arbetar intensivt med att hitta nya matchmöjligheter. Både dagarna tillsammans och de internationella kraftmätningarna är viktiga för att svensk innebandy ska fortsätta vara världsledande så att hitta nya datum är högt prioriterat.

Herrlandslagets VM-kval, som spelas i Polen den 2-6 februari, är i dagsläget planerat att starta enligt utsatt datum. Det genomförs av det polska förbundet och IFF.


Sveriges avgörande mål i VM-finalen

Kolla in suddenmålet som frälste Sverige

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: