Extra
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Allsvensk tränare hoppar av

ANNONS

Visbys tränare Anton Olofsson har valt att säga upp sig.

Igår valde Visby IBK:s tränare Anton Olofsson att säga upp sig med omedelbar verkan. Något han informerade spelarna om under måndagens träning. 

Detta är helt på Antons initiativ. Han har tappat energin och är utsliten. Han vill tillbaka till Göteborg, säger klubbchef Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande. 

Olofsson hyllades rejält under förra säsongen då han var nära att föra nykomlingarna i södra Allsvenskan, FBC Lerum till SSL-kval, men de föll i sista omgången med ett måls marginal. Succén fortsatte sedan i Visby under Svenska Cupen där gotlänningarna slog ut de båda SSL-lagen Storvreta och Sirius innan man föll mot Pixbo Wallenstam i semifinalen. I Norra Allsvenskan har det dock gått tyngre för Visby som efter helgens förlust mot jumbon Täby (6-4) ligger på en sjunde plats med sex poäng upp till SSL-kvalstrecket.

Tillsvidare kommer A-laget ledas av assisterande tränare Emil Zetterberg tillsammans med Stefan Mörk. Under tiden kommer jakten på en ny tränare att inledas.

 – Det är såklart jättesvårt att lösa i det här läget, men som klubbchef har man alltid krokar ute så man sitter aldrig still, vare sig man har en tränare eller inte.

Visbys nästa match är nu på lördag borta mot AIK. Visby avslutar pressmeddelandet med en uppmaning till media att inte söka Olofsson om en kommentar.

– Samtliga frågor kring Antons uppsägning vill vi att man hör av sig till mig om då både jag och Anton vill att han skall få lugn och ro just nu.


Highlights: Täby-Visby 6-4

Se alla målen från Anton Olofssons sista match med Visby

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: