Sätra förlorade mot Tullinge

Tullinge ryckte i sista perioden och vann mot Sätra

Tullinge vann borta mot Sätra i Allsvenskan norra herr med 7-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Tullinge avgjorde i sista perioden.

Första perioden var jämn. Tullinge inledde bäst och tog ledningen genom Patrik Kalte efter 1.08, men Sätra kvitterade genom Fredrik Björkman. Och Sätra hann också ta ledningen, genom Andreas Dahlqvist. Efter 6.54 i andra perioden nätade Niclas Johansson, på pass av Felix Strandljung och kvitterade för Tullinge. Tullinge startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 2-2 till 2-5. Men Sätra svarade och gjorde 3-5.

Därefter var det dock Tullinge som avgjorde. Laget gjorde först 3-6 och sen kom också 3-7 med en minut kvar att spela genom Niklas Schüler. Sätra hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-7.

Noterbart är att Anton Andersin gjorde ett mål för Tullinge och totalt tre poäng.

För Tullinge gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Sätra är på tolfte och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 15 januari. Då möter Sätra Onyx i Gavlehov Arena 14.00. Tullinge tar sig an Bele Barkarby borta 13.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Tullinge fortsätter vara svårslaget – tog sjätte segern i rad Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC