Lockerud/Mariestad förlorade mot Alingsås

Tre poäng till Alingsås efter avgörande i slutperioden mot Lockerud/Mariestad

Alingsås vann borta mot Lockerud/Mariestad i division 1 västra herr med 7-6 (4-1, 0-3, 3-2). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Alingsås avgjorde.

Alingsås tränare Linus Sagre om matchen:

– Matchen växlade en del där vi var starkast i första och tredje perioden vilket räckte denna gång. Vi slarvar lite för mycket i andra perioden tyvärr och tappar kommandot. Otroligt skönt att ha marginalerna på sin sida för en gångs skull och jag tycker vi vinner välförtjänt idag. Avgörande kom med endast en sekund kvar.

Mattias Ögren stod för Alingsås avgörande mål med bara en sekunder kvar av matchen.

Segern var Alingsås fjärde på de senaste fem matcherna.

Alingsås hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.40 genom Melvin Korpås, och gick upp till 0-2 innan Lockerud/Mariestad svarade.

Innan perioden var över hade Alingsås ryckt åt sig ledningen med 1-4. I andra perioden var det i stället Lockerud/Mariestad som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 4-4.

I tredje perioden var det i stället Alingsås som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 7-6.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Alingsås är på sjunde plats.

I nästa match möter Lockerud/Mariestad Stenungsund borta och Alingsås möter Skoghall hemma. Båda matcherna spelas lördag 15 januari 14.00.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås