KAIS Mora UIF förlorade mot Telge SIBK

Telge SIBK slog KAIS Mora UIF efter Therese Gustafssons dubbel

Det blev Telge SIBK som gick segrande ur mötet med KAIS Mora UIF i Allsvenskan östra dam på bortaplan, med 6-2 (1-1, 2-1, 3-0).

Telge SIBK har därmed 13 raka segrar. KAIS Mora UIF däremot har fem raka förluster.

Första perioden var jämn. KAIS Mora UIF inledde bäst och tog ledningen genom Hannah Kempendahl efter 11.31, men Telge SIBK kvitterade genom Fanny Sundgren bara två minuter senare. Efter 1.48 gjorde Telge SIBK 1-2 genom Ebba Andersson.

KAIS Mora UIF kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Hannah Kempendahl tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Telge SIBK gjorde 2-3 genom Therese Gustafsson efter 9.34. I tredje perioden var Telge SIBK starkast och gick från 2-3 till 2-6 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Ester Persson, Therese Gustafsson och Felicia Forsmark och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 01.20 kvar att spela.

Therese Gustafsson gjorde två mål för Telge SIBK och spelade fram till ett mål.

Det här betyder att KAIS Mora UIF ligger kvar på nionde plats i tabellen, och Telge SIBK på första plats.

Telge SIBK tar sig an Åkersberga IBF i nästa match borta lördag 15 januari 15.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS