Örebro SK IBK vann mot Sandvikens AIK
Montage
Matchrapport

Äntligen seger för Örebro SK IBK mot Sandvikens AIK

ANNONS

Det blev fyra förluster i rad för Örebro SK IBK i division 1 mellersta herr. Men hemma mot Sandvikens AIK kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Mellringehallen slutade 8-7 (1-3, 3-1, 4-3).

– Vi börjar svagt och hamnar i tidigt 0-3-underläge. I andra perioden spelar vi bättre och tar oss tillbaka in i matchen. I tredje perioden lyckas vi koppla ett grepp om matchen och tar ledningen. Sandviken ger oss en bra fight hela vägen och med 50 sekunder kvar kommer en reducering till 8-7. Sandviken lyckas skapa ytterligare ett läge och i ett avgörande ögonblick står David Porkka för en fantastisk räddning och segern är ett faktum. Ett steg framåt för sportklubben och vi är väldigt nöjda med tre poäng idag, tyckte Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet, efter matchen.

Sandvikens AIK:s tränare Andreas Lindström tyckte så här om matchen:

– Det startar bra idag, där vi får igång vårt spel precis som vi önskar. När vi kliver in i andra så är spelet som bortblåst, vi ger dem initiativet istället. Vi får sedan svårt att resa oss efter att ha tappat matchen, men en stark avslutning gör det jämnt och vi har ett avslut som räddas på mållinjen i sista sekunden. Dessvärre slarvar vi bort denna match, fyra-fem bolltapp på fel ställen straffar oss idag. Nu väntar en viktig match nästa helg.

I första perioden var det Sandvikens AIK som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Örebro SK IBK hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

I tredje perioden var det i stället Örebro SK IBK som hade kommandot. Laget vann perioden med 4-3 och matchen med 8-7.

Noterbart är att Albin Norin gjorde två mål för Sandvikens AIK och totalt tre poäng. Dessutom att Örebro SK IBK:s Erik Gustafsson stod för tre poäng, varav ett mål och Lukas Asplund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet elfte plats i tabellen. Sandvikens AIK är sist, på tolfte plats.

Lördag 15 januari 14.00 spelar Örebro SK IBK borta mot LI20 IBF. Sandvikens AIK möter Surahammar hemma i Arena Jernvallen söndag 16 januari 17.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK

Den här artikeln handlar om: