Älvsjö vann mot Järfälla
Montage
Matchrapport

Älvsjö segrare hemma mot Järfälla

ANNONS

Älvsjö besegrade Järfälla på hemmaplan i söndagens möte i division 1 östra Svealand herr. 10-6 (3-2, 4-2, 3-2) slutade matchen.

– Jag tycker att vi vinner utan att vi är direkt hotade av Järfälla, även om de lyckas komma tillbaka i matchen flera gånger. Under de två första perioderna är vi klart bättre och leder välförtjänt med 7-4 efter att dessa är spelade. I sista perioden drar vi på oss ett par riktigt onödiga utvisningar som gör att Järfälla får chansen att komma ifatt. Som tur är så är vårt powerplay riktigt bra och vi reder ut det. Noterbart är att Daniel Gonzalez Palm stod för hela 6 poäng och Victor Ferraresi för 4. Oscar Lundborg blev välförtjänt matchens lirare, kommenterade Älvsjös assisterande tränare Göran Öberg efter matchen.

Därmed har Älvsjö vunnit sex matcher i rad på hemmaplan.

I första perioden var det Älvsjö som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det Älvsjö som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 7-4.

Älvsjö ökade ledningen till 8-4, åter igen genom Daniel Gonzalez Palm efter 4.03 i tredje perioden.

Järfälla reducerade dock till 8-5 genom Georg Omnevik med 03.22 kvar att spela.

Med 01.22 kvar i perioden ökade Älvsjö på till 9-5, på nytt genom Daniel Gonzalez Palm.

Järfälla gjorde 9-6 genom Alex Tamminen med 50 sekunder kvar i perioden.

Älvsjö kunde dock avgöra till 10-6 med fem sekunder kvar av matchen genom Adam Bertilsson.

Älvsjös Daniel Gonzalez Palm gjorde tre mål.

Det här betyder att Älvsjö är kvar på andra plats, och Järfälla stannar på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match möter Älvsjö Björklinge borta på fredag 14 januari 20.00. Järfälla möter Hammarby lördag 15 januari 16.00 hemma.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Visby klart för kval till Superligan Tung förlust för Älvsjö på bortaplan mot Järfälla Bele

Den här artikeln handlar om: