Lagan spelade lika mot FBC Lerum
Montage
Matchrapport

Efter förlustsviten: Poäng igen för Lagan – 4-4 mot FBC Lerum

ANNONS

Fyra förluster i rad i Allsvenskan södra herr fick räcka. Hemma mot FBC Lerum bröts den tuffa sviten för Lagan, även om det inte räckte till seger. Det blev 4-4 (1-0, 1-0, 2-4, 0-0) i matchen på lördagen.

– Tycker vi gör en bra match och hade chanser vid 2-0 för att gå ifrån och vinna. Sedan svänger det tillbaka till Lerums fördel men vi visar moral och kommer tillbaka starkt från två underlägen, kommenterade Lagans tränare Christoffer Johansson.

FBC Lerums tränare Ricrad Karlsson om matchen:

– Jämna och tillknäppt match som väntat borta mot Lagan. Vi får inte in bollen de första två perioderna, deras målvakt gör ett par monsterräddningar som gör att vi får jobba i uppförsbacke. Vi känner dock att vi är det bättre laget och får äntligen lite utdelning i sista. När vi har ledningen så var känslan att vi skulle lösa det men oturligt så sätter de ännu ett frislag med bara sekunder kvar. I förlängningen har vi väl öppet mål två gånger om men får inte in den och vi får tyvärr nöja oss med en poäng.

Lagan tog ledningen efter 5.16, genom Tim Brithén framspelad av Robin Bylander. Efter 6.11 i andra perioden nätade Hugo Karlsson, framspelad av William Nilsson och ökade ledningen för Lagan. I tredje perioden var det i stället FBC Lerum som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

Fjärde perioden blev mållös.

Noterbart är att FBC Lerums Fredrik Bäckman stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att Lagan är kvar på tionde plats, och FBC Lerum stannar på sjätte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 15 januari. Då möter Lagan Warberg i Innebandyhallen 16.00. FBC Lerum tar sig an Örebro Innebandy borta 13.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: