Huddinge IBS vann mot KAIS Mora UIF

5-3 mot KAIS Mora UIF gjorde Huddinge IBS till segrare igen

Spelarna i Huddinge IBS fick äntligen njuta av en seger igen, efter 5-3 (0-3, 2-0, 3-0) hemma mot KAIS Mora UIF. Segern var den första efter nio matcher i rad utan seger i Allsvenskan östra dam.

– Vi har ju brottats med en rejäl måltorka under hela säsongen, därför riktigt kul att vi har fem olika målskyttar idag. Flera av förlusterna har varit med uddamålet, men vi känner att vi har spelarkvalitéer i alla femmor som kan ge alla lag i östra en svår uppgift varje match. Nu får vi bara fira en kort stund för vi har match igen redan på söndag, kul att vara igång igen efter juluppehållet, kommenterade Huddinge IBS:s tränare Gunnar Maxén.

KAIS Mora UIF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Hannah Kempendahl och ett mål av Emelie Lindbohm. Huddinge IBS reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Linn Maxen Jordal och Elin Barbus, det sista med 01.32 kvar att spela i andra perioden. Huddinge IBS vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3 på bara 4. 17.

Noterbart är att Huddinge IBS:s Emelie Lindström hade tre assists.

Det här betyder att Huddinge IBS ligger på tionde plats i tabellen, och KAIS Mora UIF är på nionde plats.

Nästa motstånd för Huddinge IBS är Alunda. Lagen möts söndag 9 januari 16.00 i Olandshallen.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS