Innebandyåret 2022
Foto: Svensk Innebandy
Krönika
Ovisst 2022 är igång med spännande återstartssatsning för innebandyn
ANNONS

Året har nyss börjat och vi ser exalterat fram emot de kommande månaderna.

Jag brukar egentligen varje år känna en liten rädsla inför vad som komma skall under de där första dagarna på ett nytt år personligen. Oftast har lite rutiner glömts bort under jul och nyår och plötsligt står man där med allt nytt som väntar och alla förväntningar på att just detta år ska bli det bästa.

Vad har vi framför oss under innebandyåret 2022, hur kommer det gå och hur kommer det att bli?

Jag väljer att se det optimistiskt. Sportsligt är det mer ovisst än någonsin i nästan alla serier överallt vill jag påstå. Men för ordningens skull börjar jag högst upp. I herrarnas SSL är det knallhårt, tio lag slåss om åtta slutspelsmatcher och i skrivande stund slåss nästan samma lag om seriesegern. 

Är det något år som Falun och Storvreta dominansen kan brytas så är det i år. Det är verkligen våren då det är upp till bevis för Robin Nilsberth och Tobias Gustafsson i Storvreta och absolut för Emil Johansson, Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström i regerande mästarna Falun. 

Strax under i allsvenskan på herrsidan är det omöjligt att ha någon klar favorit även om vi är många som följer Nykvarn i norra och Warberg i södra serien för att se om de lyckas motsvara förväntningarna.

I damernas SSL är det solklart att Thorengruppen och Pixbo Wallenstam är bättre än övriga lag men de är inte oslagbara. Bakom dem är det dock en spännande cirkus mellan massor av lag. Kalmarsunds damer ska väl lyckas i år eller, och tar de då med sig IBK Dalen till SSL?! 

Vi lever i en knepig tid där covid-19 påverkat samhället och inte minst innebandyn i snart två år nu. Just nu skulle tusentals ungdomsspelare runt om i landet varit iväg på cupspel, men så blev det inte detta jullov tyvärr. Och just nu flyttas matcher lite här och där med anledning av pandemin. Men vi kommer ta oss igenom detta också.

Jag ser positivt på 2022. Innebandyn är på gång, intresset för innebandy i Sverige ökar och det är mycket glädjande. Tittarsiffrorna för vår idrotts största TV-succé någonsin efter VM-turneringarna som gav två guld är häftiga. Om vi får tid och utrymme i Sveriges Television och public service så finns TV-tittarna. VM-festerna är också en påminnelse att vi behöver de här kickarna i den annars utmanande vardagen för att få innebandyn i Sverige att skina ännu mer.  Förtroendet för svensk innebandy är helt klar på uppgående.

Samtidigt inleds en spännande återstartssatsning i Svensk Innebandy i ett par distriktsförbund. Detta med pengar och i flera fall genom att nyanställa personal. Detta med syfte att rekrytera nya medlemmar och behålla medlemmar som slutat, inte haft möjligheten att börja eller kanske är på väg att sluta efter det oönskade uppehåll som pandemin orsakat. Det är några av många viktiga verktyg som behöver användas för att just 2022 ska bli det där fantastiska innebandyåret.

Svenska Innebandyförbundet har ökat sin partnerverksamhet från några få till väldigt många på kort tid. Hemligheten bakom den förändringen har vi anledning att återkomma till.  

Innebandymagazinet firar 25 år under 2022 och gör det som en stark aktör. Vi har en positiv tillväxt på såväl annonsintäkter som prenumerationer samtidigt som vi fortsätter ett oförtröttligt arbete att 365 dagar om året hålla intresset uppe för svensk och internationell innebandy.  


TV: PD testar padelglasögon - "De här är mina favoriter"

Annons. PadelDirekt testar sportglasögon från Synsam Sports.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: