Hagunda förlorade mot Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstam slog Hagunda på bortaplan

Pixbo Wallenstam vann mötet i Superligan SSL herr på bortaplan mot Hagunda, med 5-3 (3-1, 0-0, 2-2).

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson om matchen:

– En tuff match för oss mentalt efter segrarna mot Mullsjö och Storvreta då vi vet att Hagunda kan skrälla/slå alla lag i serien, vilket de också bevisat. Tycker ändå vi gör en taktiskt bra match så som vi planerade både innan, men kanske framförallt snacket i periodpauserna. Känns stabila och blir aldrig riktigt nervigt på slutet.

Det var bortaseger nummer fyra i rad för Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.09 genom Filip Wramdemark, och gick upp till 0-2 innan Hagunda svarade.

I periodpausen hade Pixbo Wallenstam ledningen med 1-3.

Andra perioden blev mållös. Pixbo Wallenstam startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 1-3 till 1-4. Men Hagunda svarade och gjorde 2-4.

Därefter var det dock Pixbo Wallenstam som avgjorde. Laget gjorde 2-5 med två minuter kvar att spela genom Felix Lanver på pass av Oskar Weissbach. Hagunda hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-5.

Pixbo Wallenstams Oskar Weissbach hade tre assists.

Pixbo Wallenstam ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Hagunda är på tolfte plats.

I nästa omgång har Hagunda Linköping borta i Linköpings Sporthall, torsdag 6 januari 15.00. Pixbo Wallenstam spelar hemma mot Jönköping onsdag 5 januari 19.15.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun