onsdagens matcher
Falun-Kalmarsund och Pixbo-Thorengruppen är kvällens stora höjdare.
Foto: Albin Skur, FBC Kalmarsund och Per Wiklund
Superligan

Flera toppmatcher på onsdagens schema

ANNONS

Vi bjuds på ett fullspäckat schema i den näst sista matchdagen under 2021.

Promotion: Se kvällens SSL-matcher på SportExpressen Play

SSL Herr

18.30 Falun-Kalmarsund

En repris på förra säsongens semifinal som avbröts i förtid, då Kalmarsund drog sig ur på grund av covid 19-smitta. Precis som ifjol så slåss båda lagen uppe i toppen och Falun har chans att gå upp i serieledning vid vinst, då man har en match mindre än övriga lag. Räkna med högkvalitativ innebandy då inte mindre än 10 VM-spelare kan ställa upp på planen ikväll! 

18.30 Storvreta-Linköping

Dagens andra toppmöte i herrarnas Superliga. En inte allt för vild gissning är att få trodde att Linköping skulle ligga före Storvreta i tabellen efter tolv omgångar, men östgötarna har fått fin träff på sitt lagbygge i år samtidigt som Storvretas låga tabellplacering, femma, mångt och mycket beror på lagets usla bortaspel. Vinner Storvreta idag så kommer man upp på samma poäng som Linköping.

19.00 Djurgården-Team Thorengruppen

För inte så länge sedan så var Thorengruppen seriens stora succélag då man även låg etta, men på senare tid har resultaten varit ojämna. Då årets Superliga är jämnare än på länge så innebär det att man helt plötsligt ligger nia, men man har samtidigt bara fem poäng upp till serieledningen. Nu möter man ett Djurgården som åter försöker plocka sina första poäng för säsongen.

19.00 Jönköping-Warberg

Jönköping har det tufft just nu. Man tog sin första trepoängare för fem omgångar sedan men har sedan dess förlorat alla matcher, och bara gjort åtta mål på de fyra senaste matcherna. Ikväll ställs man mot ett Warberg som jagar revansch efter den snöpliga suddenförlusten mot Falun senast, en match man ledde med 4-0 i början av tredje innan Falun kunde hämta ikapp. 

19.00 Pixbo Wallenstam-Thorengruppen

Dagens stora höjdare. Det blir säsongens andra tungviktsmöte mellan daminnebandyn stora giganter, det första skedde i Svenska Cupens final och då vann Thorengruppen. Nu möts man i SSL för första gången och vid 21-tiden ikväll kommer något av lagen att förlora sin första match för säsongen. Pixbo har haft oerhört svårt för Thorengruppen och dessförinnan IKSU de senaste säsongerna, men de senaste mötena mellan lagen har varit jämna.

19.30 Täby-Lund

Täby har haft en kämpig säsong och bara vunnit två matcher efter full tid och man har förlorat de fyra senaste. En bra dag kan man slå de flesta lagen i serien men man har samtidigt en låg lägstanivå vilket visat sig i flera matcher under säsongen. Ikväll är man stora favoriter mot Lund trots att det bara skiljer en placering mellan lagen. Lund har en jobbig period bakom sig då man ställts mot många av seriens främsta lag.


Är Faluns mål inne eller inte?

Se ”spökmålet” från Warberg-Falun

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: