LÖRDAGENS SSL
Foto: FBC Kalmarsund/Daniel Guido Wiberg
Superligan

SSL-tränarnas kommentarer: "Bedrövligt dåliga"

ANNONS

Efter lördagens matcher - så här säger nio av tränarna: "Det var ett stort kaos"

Promotion: Se söndagens SSL-matcher på SportExpressen Play

SSL Dam

“Vi var aldrig riktigt påkopplade i den här matchen. Vi fick en bra start men vaggades in i en falsk säkerhet när Nacka stod lågt och försvarade sig. Tempot blev lågt och vi fick inte alls det att stämma utan gav bort bollen i farliga lägen och Nacka straffade oss. Dem gör det bra idag och är värda alla tre poängen.”
- Sirius tränare Marko Paalosari efter 3-5-förlusten mot Nacka.

”Vi ger dem lite lätta mål och samtidigt gör vi inte mål på våra chanser utan skjuter utanför eller så räddar deras målvakt”
- Lund Elits tränare Jörgen Hammer efter 3-6-förlusten mot KAIS Mora.

“Vi tar tre mycket viktiga poäng, i en match som inte direkt var välspelad. En försvarsinsats från vår sida som blev bättre ju längre matchen led, med en trygg sista utpost i Jenny Axelsson. Dessutom lyckades vi göra några psykologiska mål på fasta situationer. Noteras kan att Maja Schneider som idag gjorde sin blott tredje SSL-match fick sätta dit sitt första mål.”
- KAIS Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson efter 3-6-vinsten mot Lund Elit.

“Vi fick en nyttig lektion från Pixbo som gjorde det bra. Vi saknade ett vinnande beteende defensivt idag.”
- Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk efter 4-13-förlusten mot Pixbo Wallenstam.

“I två och en halv period har vi ett spel som ligger helt enligt våra förväntningar. Vi skapar tillräckligt med chanser för att leda matchen med några bollar. Men när matchen ska avgöras sista tio minuterna så får vi inte till vårt spel alls och tappar matchen. Det känns nu i efterhand som lite onödigt med det här resultatet från vår sida, vi känner alla att den här matchen kunde vi vunnit så som den gestaltade sig.”
- Warbergs assisterande tränare Kent Göransson efter 5-8-förlusten mot Endre.

SSL Herr

“Jag tycker vi är numret större och siffrorna kunde varit lite större om vi haft effektivitet. Tre sköna poäng oavsett.”
- Hagundas tränare Magnus Adolfsson efter 2-3-vinsten mot Sirius.

“En grym seger som ger energi framåt. Det var längesen vi hade en så bred trupp till match och det ger möjligheter för oss med tre starka femmor. En segersvit på tre matcher är inte mycket att jubla över. Sviter bygger på historia men vi bygger för nästa match.”
- Växjös tränare Johan Schönbäck efter 8-2-vinsten mot Storvreta.

“En tuff förlust för oss. Vi gör för många enkla misstag och Växjö har en högre växel än oss i omställningarna idag. Det gör att matchen aldrig får någon bra bild för oss. Vi får slicka såren, fira jul och komma tillbaka starka till Pixbo den 27:e.”
- Storvretas tränare Oscar Lundin efter 8-2-förlusten mot Växjö.

“En högst surrealistisk match. Det kändes som inget logiskt hände någon gång under hela matchen och att det var ett stort kaos. Inklusive matchbild, mål, domarbeslut och avslut av matchen. Vi skapar tillräckligt med målchanser för att göra tolv mål idag men så fort vi inte hade bollen var vi bedrövligt dåliga och JIK straffade oss gång på gång. Vi vinner för vi har bättre spets än JIK, ett bättre självförtroende i slutet av matcher och marginaler med oss.”
- Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson efter 7-8-vinsten i sudden death mot Jönköping.


TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: