Kumla IBK vann mot Rönnby U

Efterlängtad seger för Kumla IBK – bröt förlustsviten mot Rönnby U

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Kumla IBK i Allsvenskan västra dam. Men hemma mot Rönnby U bröts den tuffa sviten. Det blev 5-4 (1-2, 2-0, 2-2) i matchen i Kumlahallen.

– Skönt med en vinst, då vi haft en uppåtgående trend. Vinsten satt hårt inne men vi lyckades vända genom hårt arbete, som ger resultat, kommenterade Kumla IBK:s lagledare Niclas Noord.

Tilda Lilja blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 18.58 in i tredje perioden.

Rönnby U startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Gabriella Melin och Elin Stillman innan Kumla IBK svarade och gjorde 2-1 genom Frida Sund. Efter 2.05 i andra perioden slog Petra Lundin till, framspelad av Maja Elf och kvitterade för Kumla IBK.

Frida Sund gjorde dessutom ännu en gång mål, 3-2 efter 19.30 på pass av Alva Stockhult.

Kumla IBK inledde tredje perioden med att göra 4-2 genom Frida Sund, innan Rönnby U svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Joanna Hjelm för efter 7.11.

I slutminuterna var det dock Kumla IBK som nådde längst. Tilda Lilja gjorde matchavgörande 5-4 efter 18.58, på pass av Filippa Boström.

Kumla IBK:s Frida Sund gjorde tre mål.

Kumla IBK ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Rönnby U ligger på tionde plats.

Kumla IBK tar sig an Katrineholm i nästa match hemma torsdag 6 januari 17.00. Rönnby U möter samma dag 13.00 IBF Linköping hemma.

Matchrapporter: Förlust i Kval Allsvenskan Play Off 2 dam för Rönnby U mot Partille D1 Rönnby U förlorade borta mot Partille D1 Jubel för Rönnby U efter seger mot Onsala Rönnby U avgjorde mot Onsala Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK