AIK vann mot Bele Barkarby

AIK vann mot Bele Barkarby – trots underläge

Inför sista perioden var Bele Barkarby i ledningen med 3-2 i Solnahallen. Men AIK vände och vann. Till slut blev det 6-5 i matchen i Allsvenskan norra herr.

Bele Barkarbys tränare Leif Sipilä om matchen:

– En tuff bortamatch mot ett hårt arbetande AIK där vi tyvärr inte, efter att ha reducerat i spel sex mot fem i slutet, inte räcker hela vägen fram.

Emil Mattsson stod för AIK:s avgörande mål med bara en sekunder kvar av matchen.

Segern var AIK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen genom Alex Kjellbris efter 3.33, men Bele Barkarby kvitterade genom Rickard Jarnling. Och Bele Barkarby hann också ta ledningen, genom Joacim Ulvhag. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 2-3.

AIK hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 6-5.

För AIK gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Bele Barkarby är på fjärde plats.

I nästa match, torsdag 6 januari, har AIK Tullinge borta i Fleminghallen 17.30, medan Bele Barkarby spelar hemma mot Salem 16.00.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK