VM-snackisen
Foto: IFF
VM 2020 (Herrar)

Finska ambassaden svarar på Nilsberths omtalade sågning av Finland

ANNONS

Nu ger Finska Ambassaden i Stockholm svar på tal angående Robin Nilsberths omtalade segerintervju.

Nyblivna guldmedaljören Robin Nilsberth väckte stora rubriker efter VM-guldet när han i en segerintervju, efter matchen, i SVT:s sändning sågade värdnationen längs fotknölarna. Det ska även sägas att den finska publiken hade buat ut Nilsberth varje gång han rörde bollen i både semifinalen och finalen.   

– Man är så jävla trött på Finland om jag ska vara helt ärlig. Man vill bara lämna det här landet och aldrig komma tillbaka igen. Man är less på allting, det är dålig mat, det är dåligt kaffe och biran i kväll kommer säkert vara dålig också. Jag vill bara hem och fira. Det här är det enda som skiner i Finland (håller upp guldmedaljen), sa Nilsberth till SVT.

En intervju som blivit en stor snackis på sociala medier där åsikterna för och emot Nilsberths uttalande har diskuterats flitigt och delat innebandy-Sverige i två delar. De som ser det humoristiska i det och hyllar uttalandet samt de som tycker att det är dålig sportsmannaanda och att han borde be om ursäkt. 

– Det har varit blandade reaktioner får man säga. Det var ju med glimten i ögat på samma sätt som man skämtar med göteborgare och stockholmare eller Skellefteå och Umeå när man bodde där uppe. Men det var inte alla som tog det på rätt sätt tror jag. Men det var med glimten i ögat. Men jag fick äta upp det där sen för vi hade en helt otrolig middag på kvällen. Det var hur gott som helst, sa Nilsberth i SVT:s morgonstudie när han och Amanda Delgado Johansson gästade och pratade om de dubbla gulden. 

 Nu har även Finska Ambassaden i Stockholm kommenterat Nilsberths uttalande på Twitter:

 – Grattis till guldet och tråkigt att du inte trivdes Robin Nilsberth! Vi ska se till att preppa med falukorv, Gevalia och Pripps Blå nästa gång - för vi vill ju att du ska ge oss en andra chans.

 


Situationen som fick de finska fansen att bua ut Robin Nilsberth i fem perioder

Efter denna situation buade den finska publiken varje gång Nilsberth rörde bollen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: