#ibsilly-extra
IBF Falun får en ny tränare.
Foto: Per Wiklund
Superligan

KLART: Han ersätter Hedstål i Falun

ANNONS

Faluns herrlag har fått en ny huvudtränare: "En lösning som vi tror otroligt starkt på"

För 25 dagar sedan så bröt Falun samarbetet med Thomas Brottmans efterträdare, Nicklas Hedstål. Han ledde laget i nio matcher och Falun spelade då ihop 17 poäng, men det räckte inte för att få fortsätta.

– När vi arbetade med att ersätta Thomas Brottman sökte vi förändring, både avseende ledarskap och spelfilosofi. Det har Nicklas bidragit med, men vi har känt och fått signaler om att det inte gett den effekt vi hoppats och trott på, sa Faluns sportchef Rickard Hedlund då.

Assisterande tränaren Christian Wagneryd ledde laget i sista matchen innan uppehållet, hemma mot Jönköping, en match som Falun vann med 6-4.

Nu har man också hittat en permanent lösning, och det blir ett bekant namn: Klubbikonen Thomas Holmgren tar över Falun. Kontraktet är skrivet för resten av säsongen och Wagneryd återgår därmed till sin roll som assisterande tränare.

– I Falun är det SM-guld eller fiasko. Det är klart att det är en utmaning om något, säger Thomas Holmgren till Faluns hemsida

Thomas Holmgren. Foto: Per Wiklund

34-åringen har gjort sju säsonger som spelare i Falun och vann då fyra SM-guld. Han har även ett guld som ledare – detta under förra säsongen när han assisterade Thomas Brottman. Närmast kommer han från Faluns lag i Herr1an och JAS.

– Skönt att vi är i mål med en lösning men framförallt att vi fick till en lösning som vi tror otroligt starkt på, säger Rickard Hedlund till Faluns hemsida och fortsätter:

– Thomas Holmgren vet vad som krävs. Han kan den här föreningen, kulturen och spelarna på sina fem fingrar. Vi känner att vi får in trygghet genom det och vi vet att han känner till kravbilden, det finns inget annat än att gå för serieseger och SM-guld för honom.

Som spelare var Holmgren känd som en tuff back och det är just defensiven som han och Wagneryd ska ägna den närmsta tiden till.

– Vi vill börja med att få alla att känna en trygghet i vårt försvarsspel, det är definitivt punkt 1. Sedan bygger vi vidare därifrån. Vi har goda förhoppningar om att vi ska skapa trygghet och få gruppen att dra åt samma håll och mot samma mål, det tror vi kommer räcka långt.

Holmgrens första match som huvudtränare blir mot Djurgården på söndag, en match som spelas i Stockholm.


TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.


 

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: