Foto: Per Wiklund
Superligan

Djurgården: "Tåget har inte riktigt gått ännu"

ANNONS

DIF-ledaren Conny Svensson: "Vi har en galet hög moral"

När SSL på herrsidan kickar igång igen efter den svenska VM-uppvisningen är det med Stockholmslaget Djurgården på jumboplats. Faktum är att nykomlingen ligger sist med noll inspelade poäng.

– Vi mår bra men är såklart inte alls nöjda med resultaten. Inledningen med alla skador tillsammans med att vi kom igång för sent med att hitta nya spelare har såklart varit två stora faktorer som påverkat oss, säger Djurgårdenledaren Conny Svensson till Innebandymagazinet.

Trots noll inspelade poäng har Djurgården under perioder visat att de både kan och vill vara med och slåss om poängen. Även mot lag som kommer spela slutspel i vår.

– Det vi tar med oss av dem första 10 matcherna är att vi har en galet hög moral. Vi har på riktigt spelat 60 minuter med pannben oavsett hur det har sett ut. Trots att vi kanske har haft en dålig dag på jobbet så har vi krigat på. Tyvärr har några av våra ”dålig dag på jobbet” insatser kommit mot fel motstånd.

Nu handlar det om att jobba sig in i serien, hur ska ni lyckas med det?

– Vara smarta. Vi behöver hitta en mix av att ha en egen spelidé och hitta sätt att vinna matcher. Vi behöver också orka mer i vissa moment. Träna lite hårdare. Detta har vi pratat en del om nu under uppehållet och vi påbörjar den resan hemma mot Falun 19 december. Vi vet att det kommer bli oerhört tufft och ser det som en spännande utmaning.

Hur ser ni på de kommande matcherna?

– Vi kommer spela nio matcher på lite drygt sex veckor. Här gäller det för oss att snabbt hitta en anpassning till mixen av eget spel och hitta sätt att vinna matcher. Slå hål på saker som har fungerat förut och testa lite nya grepp. Tåget har inte riktigt gått ännu och vi tror fortfarande på det. Det kommer krävas mycket hårt arbete och vi tänker verkligen fortsätta försöka.

Jag är lite nyfiken hur du hamnade i Djurgårdens ledarteam. Du är ju den där klassiska Balrog-profilen och VM-guldhjälten från både 1996 och 1998.

– Huddinge har under några år haft samarbete med Djurgården som jag arbetat med. När Roger Östergren hörde av sig så var jag inledningsvis lite tveksam till om jag skulle få ihop det med övriga livet. Det har nu fungerat ganska bra men det hade helt klart varit en önskedröm att få ha både en stab och en trupp som hade kunnat gå ner i arbetstid och kunna fokusera mer på innebandyn. Nu är det ett galet livspussel för samtliga inblandade på olika plan och det tar också på energin.

Vilka var dina höjdpunkter som spelare, tänker du idag?

– Den gamla frågan (skratt). Det är svårt att slå känslan av att kliva in i Globen inför 15 000 åskådare. VM-finalen 1996 är fortfarande den enskilt största upplevelsen. Det tillsammans med första SM-finalen 1993 inför ett överfullt Eriksdalshallen skulle jag säga.


TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: