vm 2021
Ellen Rasmussen.
Foto: Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

De togs ut i VM:s All Star-lag

ANNONS

Stor svenskdominans när VM:s sex bästa spelare togs ut.

Traditionsenligt så utsågs VM:s All Star-lag av media, lokala organisatören och de deltagande ländernas förbundskaptener, och laget presenterades efter att VM-finalen avgjordes igår. 

Noterbart är att inte en enda spelare från All Star-laget i VM 2019 – Lara Heini, My Kippilä, Flurina Marti, Anna Wijk (medverkade ej i årets VM), Denisa Ratajova och Emelie Wibron – togs ut den här gången. Istället blev det sex nya spelare som röstades fram.

Den målvakt som fick flest röster var tjeckiskan Jana Christianova, till vardags i Florbal Chodov. Hon blev utsedd till den näst bästa målvakten i tjeckisk innebandy förra sommaren och imponerade stort i årets slutspel, inte minst i slutspelet där hon blev “drottningen av TV-räddningar”.

Ida Sundberg och Moa Tschöp delade inte bara backpar i Sverige, utan även i All Star-laget. Den mer defensivt lagda Sundberg kompletterade den delade poängligavinnaren Moa Tschöp på ett utmärkt sätt, och deras insatser gick inte att blunda för när rösterna lades in. 

Ellen Rasmussen gjorde sitt tredje VM för Sverige och togs ut i All Star-laget som mästerskapets bästa center. 

De forward som röstades in i laget var poängligavinnaren Veera Kauppi samt Wilma Johansson, som slog igenom på allvar på den internationella scenen i årets mästerskap.

Foto: Per Wiklund 


TV: Utvisningarna i VM-finalen sågas - ”Hårdare tag i fia med knuff”

Omdiskuterade utvisningarna som kunde ha avgjort VM-finalen.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: