Foto: Per Wiklund
VM 2020 (Herrar)

Svenska landslaget dementerar: "Vi har inte anmält Finland"

ANNONS

Sveriges förbundskapten Niklas Nordén: "Inte bett om en utredning"

Igår mötte Sveriges herrlandslag Finland i VM-gruppspelet och förlorade med 7-3. Innan dess avslöjades det att Finland misstänks för att ha filmat Sveriges träning, vilket är emot reglerna. Något som SVT Sport var först att rapportera om, och Sveriges team manager Mika Packlalén bekräftade uppgifterna.

– Finland själva säger att det inte är så, de hävdar sin oskuld, men vi är inte helt säkra utan vi misstänker Finland. Vi vet att det pågår fuffens, så vi har meddelat internationella förbundet om det här och bett dem utreda, sa Packalén till SVT Sport.

Att svenska landslaget skulle ha bett IFF att göra en utredning stämmer dock inte, enligt Sveriges förbundskapten Niklas Nordén.

– Det måste röra sig om en felcitering eller ett missförstånd. Vi har inte anmält Finland för fusk. Det enda vi har gjort är att påtala att en kamera var igång under hela vår träning och att det var finnarnas kamera, för det står det på kameran. Vi såg att kameran hade börjat filma tolv minuter innan vår träning.

Men ni vet att det inte är okej att filma och påtalade det för IFF, vad är det för skillnad på det och att anmäla?

– Det är klart att det inte är okej, men vi tänkte inte göra någon större grej av det. Sedan att IFF väljer att utreda det är kanske deras procedur. Vi har bara påtalat kameran och inte bett om varken en utredning eller att något ska anmälas vidare. En anmälan görs skriftligt på den här nivån, och det valde vi att inte göra. Vill Finland spela detta spelet får det stå för dem.

Efter matchen intervjuade Innebandymagazinet även Sveriges andra förbundskapten, Thomas Brottman, som kom med ett intressant citat: ”Vi ska se vad Nykky (Finlands förbundskapten Petteri Nykky) har för magiska fingrar som gör att han kan styra och ställa så mycket i den här turneringen. Det måste vi lära oss av. Han är väldigt bra på att manipulera saker och ting.”

Niklas Nordén utvecklar vad han tror att Brottman syftade på utifrån det citatet:

– Det är superintressant med Nykky och hans stab. Det finns tydligt uttalat på tekniska möten hur saker ska gå till. En sak som hände igår efter matchen var att när lagen ställde upp för att få matchens lirare-pris och tackcermonin så väljer man att göra en intervju med Nykky inför hela hallen, vilket inte hade varit uttalat på förhand att det skulle ske och emot tekniska mötets principer och regler. Tror du de hade stannat upp hela ceremonin för att intervjua Brolle? Alla våra svenska spelare skulle stå och lyssna på Nykkys intervju, vi fick stå och titta på när de körde deras show.

– Detta är bara ännu en sak av många som sker men vi märker att många blir irriterade så vi behöver inte lyfta allt här. Brolle sa det nog så klokt igår.

Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare John Liljelund har följande kommentar att lämna i nuläget: 

– IFF håller på att utreda frågan och på basen av denna utredning fatta beslut, säger Liljelund till Innebandymagazinet.

TV: Brottman - ”Vi ska se vad Nykky har för magiska fingrar” 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: