Inte jättehögt till tak i Helsingfors Ishall 2.
Foto: Magnus Fredriksson
VM 2020 (Herrar)

Totalsågar hallen i Helsingfors: "Spelarna var allt annat än nöjda"

ANNONS

Tjeckisk media: "Skojar ni med oss? Det är helt oacceptabelt"

Innebandy-VM i Helsingfors är igång tre år efter succéarrangemanget i Prag med bland annat rekordpublik. Tjeckien vann programenligt mot Tyskland i VM-premiären. Efterspelet kring matchen handlar om att tjeckisk media totalsågar Helsingfors Ishall 2.

Innebandymagazinet var också på plats när Tjeckien besegrade Tyskland med 11-0 efter mål av Kalmarsunds Filip Langer (1+2). Det tjeckiska landslaget gjorde vad alla förväntade av laget inför blott 217 åskådare.

De tjeckiska spelarna och inte minst media ställer sig frågan efter första speldagen om det var rätt beslut att genomföra VM i en sådan miljö som i Helsingfors Ishall och bana 2.

Tjeckiskas Florbal.cz skriver följande: 

Är det innebandyfesten som vi har väntat på i tre år. För elva år sedan hölls en VM-fest i Helsingfors där Finland ledd av Mika Kohonen besegrade de svenska ärkefienderna med 6-2.

Nu har vi flyttat fram ett decennium och ytterligare ett år framåt i tiden. Och vi undrar hur långt de mäktigaste innebandynationerna har flyttat fram sina positioner i denna fortfarande unga sport. Hur långt har sporten kommit ytterligare under den här tiden? Inte så långt är känslan när VM 2021 har startat.

Verkligheten för lagen i elitgrupp b (med Tyskland, Schweiz, Tjeckien och Norge) i VM är att de måste spela delar av sina matcher i en helt otillräcklig och olämplig ishall nummer två. Det är en mycket gammal anläggning som överlevt många hockeyvintrar med ett pålagt tarkettgolv som skulle vara en skam och ovärdig även i en tredje division i tjeckiska hockeyligan.

Spelplanen är inte idealisk med tanke på den oönskade kylan som kommer underifrån där isen ligger, det rinnande vattnet runt planen. De tjeckiska spelarna var allt annat än nöjda med förutsättningarna.

Att det endast finns fem sittplatsrader i hallen är det minsta smärtsamma problemet. En vägg är tapetserad med puckar, på ett ställe finns en stor barriär, överallt är det smält is och runt spelplanen badar kablar i vatten. Taket är enorm lågt så att det inte ens går att göra höga lyftningar. Lagkaptenen Tom Ondrušek träffade exempelvis utan problem hallens luftkonditionering i matchen mot Tyskland med en korrekt ljudeffekt som resultat.

 Dessutom hänger det saker från taket i ett slags nät. Kanske skulle innebandy-VM hall två ha passat bättre för Tatran Střešovice barnverksamhet, vi är inte ens säkra på det!

En annan sak som från den första dagen. Det slovakiska laget tvingades värma upp på läktaren eftersom matchen Polen-Thailand slutade på planen strax före. Slovakien hade sedan 20 minuter på planen innan match. Att detta händer på en yngre ungdomsturnering är en sak, men i ett innebandy-VM, skojar ni med oss? Det är helt oacceptabelt.

Läs mer på Florbal.cz


TV: Sveriges första mål i herr-VM

Linus Nordgren gjorde Sveriges första mål i VM framspelad av debutanten Jesper Sankell.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: