Sverige-Schweiz 14-1
Moa Andersson.
Foto: Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

Gjorde bästa landskampen – någonsin: "Vi gjorde det bra"

ANNONS

Moa Andersson stod för lite av ett internationellt genombrott i Sveriges kross mot Schweiz.

Sverige är klara för semifinal efter en kross av sällan skådat slag, då man besegrade Schweiz i reprisen på förra VM-finalen - detta med hela 14-1. Det var den största svenska segern någonsin mot Schweiz i damlandslagsammanhang. 

– Siffrorna flyger iväg men det är en bra match, vi får ut det vi villl. Vi vet hur de vill spela och vi har läst på bra, säger backen Moa Andersson till Innebandymagazinet och fortsätter förklara de stora siffrorna: 

– VI sätter våra lägen. Vi vill vinna det här, det fanns inget annat än att spela final imorgon! 

Tror du Tjeckien och Finland är rädda nu?

– Ja, vi är en lagmaskin och vill vinna. Det vi får jobba på imorgon är att göra jobbet helt enkelt – då ska det nog sluta bra!

Vilka hejar du på ikväll när lagen möts i den andra semifinalen?

– Oj, det vet jags inte. Det är en match som ska spelas och vilka det än blir…det spelar ingen roll. Vi ska vinna oavsett. 

Moa, tillvardags i Pixbo men ursprungligen från Stockholm, var själv en av Sveriges bästa spelare idag. 21-åringen kvitterade ut en nia i betyg av Innebandymagazinet och fick lite av ett klassiskt ”genombrott på den internationella scenen” – det är först under den senaste tiden som hon blivit ordinarie i landslaget. Andersson håller också med om påståendet och anser att det var hennes bästa landskamp hittills.

– Jag och Lisa Carlsson, som jag spelade ihop med, sa till varandra att vi gjorde en riktigt bra match. Vi har fart under fötterna, spelar enkelt och gör det bra!

Det blir dock inte Lisa Carlsson som hon följer kvällens andra semifinal med – istället ska hon se den ihop med rumskamraten Ida Sundberg. 

– Vi får se om det blir lite snacks också kanske, det är ju ändå lördag!


Debutantens kanonskott i kvartsfinalen

Kolla in Sandra Boric Svärds kanonmål

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: