Foto: IFF/Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

Hyllar motståndarna efter överkörningen

ANNONS

Cornelia Fjellstedt om vem hon vill se spela istället för utgående Sofia Joelsson.

Sverige är vidare till semifinal i VM efter att ha besegrat Norge med 13-0 i kvartsfinalen. Trots de stora siffrorna så hyllar backklippan Cornelia Fjellstedt grannarna i väst. 

– Det var en bra värdemätare och jag tycker att Norge stod upp bra och krigade på för allt de var värda. Det var fint motstånd för oss att få i en kvartsfinal, säger Fjellstedt till Innebandymagazinet. 

Thorengruppenbacken var en av planens bästa spelare där varenda passning satt på bladet på medspelarna och när hon klev av efter två perioder så ledde hon plus/minus-statistiken på +7. Hon var på gränsen till att få en tia i betyg men det slutade på en väldigt stark nia. 

– Det kändes bra och jag kom in bra i matchen och jag försökte leverera passningar med bra kvalitét och det tyckte jag att jag lyckades bra med. Det kändes väldigt bra och jag tyckte det var kul att spela de två perioderna som jag gjorde.

Du har varit en av Sveriges bästa spelare under turneringen men du är den spelaren som spelat minst. Vad beror det på?

– Jag har haft lite känningar under en längre tid, man är ju inte purung längre. Jag kanske har känt efter lite mer än vad jag brukar men jag är försiktigt och jag har en bra dialog med ledningen. Men det är inga problem utan jag ska vara bäst när det gäller.

Så du kommer gå för fullt i de två sista matcherna?

– Det är tanken och det är därför som vi har tagit det så lugnt som vi har gjort.

En som inte kom till start idag var Fjellstedts formationskompis och lagkamrat från Thorengruppen, Sofia Joelsson. Hennes hjärnskakning som hon drog på sig mot Tyskland var så allvarlig att hon blev tvungen att kasta in handduken resten av turneringen och istället kallades reserven Jonna Sjöberg in. 

– Som vän känns det otroligt jobbigt och tungt och jag lider verkligen med henne. Det känns även jobbigt som lagkamrat men Jonna kom in i dag istället och gjorde det bra.

 

Amanda Delgado Johansson ersatte Joelsson idag i er femma och efter halva matchen blev hon utbytt mot Jonna Sjögren. Vem tycker du passar bäst som Joelssons ersättare?

– Vi har spelat mer med DJ så det känns mer naturligt men jag tycker Jonna gjorde många bra grejer den korta tiden vi spelade ihop. Så svårt att säga vem som passar bäst men oavsett vem som det blir kommer vi ställa upp med en otroligt starkt lag i övermorgon.


TV: Njut av Moa Tschöps geniala assist till Cajsa Elms 9-3-mål

Var Sveriges sista mål mot Finland det snyggaste?

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: