VM 2021 (Damer)

Finska supporterkungen: "I’m the crazy guy"

ANNONS

Finlands och hela VM:s mest entusiastiska supporter tror på finskt guld.

Den som har följt VM senaste tio åren har omöjligt kunnat missa Tero Töyrylä, finska innebandylandslagets mest dedikerade fan. Mest känd är han för sina utskrivna ansiktsporträtt av samtliga spelare i finska truppen som han placerar på läktaren och viftar frenetiskt och stolt med när Finland gör mål.

– I’m the crazy guy, säger Tero Töyrylä till Innebandymagazinet och berättar att han tillverkar ansiktsbilderna helt själv genom att välja bilder, printa ut dem och tejpa fast på utvecklade publik-klappor.

– Det tar mig ungefär 20 timmar att tillverka dem för hela laget. Finska förbundet har erbjudit mig att hjälpa mig att göra dem, men jag tycker det är kul.

Hur många VM har du varit på nu?

– Mitt första innebandy-VM var 2009. Sedan dess har jag varit på alla herr- och dam-VM, och även några U19-VM.

Hur kommer det gå för Finland?

– Finland vinner guld. Självklart är vi underdogs men i finaler brukar det bli tajta matcher, och man ska ta sig förbi semifinalen först också, det är inte självklart att man vinner där. Det har vi sett tidigare att Sverige och Finland brukar få tuffa matcher mot Schweiz och Tjeckien.

Foton: IFF

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: