Foto: AC.Kårhag
Superligan

Mullsjö ser på VM-uppehållet med blandade känslor

ANNONS

Tabelltvåan om VM-uppehållet: ”Lägligt uppehåll men inspirerande att köra igång efter VM igen!

VM-turnering i Finland mitt under grundserien i SSL betyder tre veckors ledighet. Mullsjö som efter tio omgångar ligger på andra plats i tabellen ser tudelat på uppehållet.

– Det är fakta. På ett sätt känns det som att säsongen precis har varvat igång och jag hade gärna spelat på ett tag till utan en längre paus. Men samtidigt har det varit en intensiv höst och vi har haft ett par sjukdomsfyllda veckor bakom oss så uppehållet kommer ändå lägligt, säger Mullsjös tränare Johan Kihlblom till Innebandymagazinet. 

De 14 SSL-lagen på herrsidan får en bra chans att få tillbaka skadade spelare och även återhämta sig efter en intensiv höst med SSL-matcher och även en hel del svenska cupen-spel för många lag.

– Vi tog ledigt den senaste helgen efter matchen uppe i Umeå. Men från måndag kör vi ordentligt igen med fokus på fysdelen. Det kommer att bli en del innebandy, men till övervägande del jobbar vi på med styrka och kondition de kommande veckorna. 

Efter VM blir det spel både innan jul och i mellandagarna, hur ser du som tränare i Mullsjö på dessa matcher?

– Efter ett långt uppehåll blir det förhoppningsvis bara inspirerande att köra igång rejält igen. Det hade varit frustrerande att bara köra någon match efter VM-uppehållet och sedan ta ett juluppehåll. Det är viktiga matcher som kommer under den perioden och vi har ju lyxen att få spela hemma på annandagen, så det ser vi fram emot.

Herr-VM startar inom kort, hur tänker du kring det. Vad behöver Sverige uppnå för att vinna tillbaka VM-guldet som vi senast vann 2014?

– Att Brottman och Nordén kan ”kräma ut” avgörande prestationer av spelare i de kritiska lägena. Semifinal och final i VM är nästan alltid relativt tillknäppta och jämna matcher, dessutom spelar många lag med man-man inslag defensivt vilket gör att det handlar om att vinna sina individuella kamper. 

Hur ser du på regerande världsmästarna Finland, de har vunnit de två senaste turneringarna och straffat Sverige hårt!

– Finland har de senaste turneringarna haft fler spelare som höjt sig när det ska avgöras och som vunnit sin match i matchen. Spelare som Peter Kotilainen, Nico Salo och Juha Kivilehto har spelat på toppen av sin förmåga när det gällt som mest och varit helt avgörande. Nu behöver Sverige hantera ett fullsatt Hartwall med allt vad det innebär och det behövs spelare som kliver fram när det gäller som mest.


TV: Rekordmycket innebandy i SVT: "Världsklass!"

Förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson lyrisk över att SVT sänder Sveriges alla matcher i innebandy-VM: "Inte hänt förut"

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: