Foto: Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

TV: 19-åriga VM-profilen kan hamna i SSL - "Fått erbjudanden"

ANNONS

Alla snackar om hennes galna straffmål i VM. Snart kan den lettiska bollkonstnären spela i SSL.

Anna Ankudinova är namnet på allas läppar under VM-turneringen i Uppsala. Redan i U19-VM, som också spelades i IFU Arena för ett par månader sedan, skrev Innebandymagazinet om hennes enorma tekniska skills. Nu har 19-åringen också gjort avtryck i senior-VM där hon redan i första matchen bjöd på en straffdelikatess som har blivit en viral succé.

– Ja, faktiskt. Den har dykt upp på väldigt många innebandykonton i sociala medier och har spridits i hela Lettland. Vi förlorade ju matchen men det känns som att det målet distraherade oss lite från förlusten. För mig personligen kändes det väldigt bra och jag var väldigt glad över att jag lyckades göra något sådant, säger Anna Ankudinova till Innebandymagazinet.

Har du gjort något liknande tidigare?

– Den här var första gången jag testade. Tidigare har jag provat olika svåra varianter men aldrig den här, ibland gör jag lättare också. Den här gången kände jag att jag ville göra det här och det fungerade.

Video: Se 19-åringens spektakulära straffmål - “Det där är poesi”

För laget, Lettland, har det gått tyngre med tre raka förluster i gruppspelet. Dagens match slutade 8-0 till Tjeckien.

– Jag tycker att vi gjorde en bättre match nu än mot Polen. Kanske även bättre än mot Schweiz eftersom vi släppte in färre mål och försökte gå upp och pressa lite på dem, samtidigt som vi inte accepterade att de fick passa runt så mycket i vår försvarszon.

Vad tycker du om din egen turnering så här långt?

– Jag tycker att det har gått ganska bra. Kanske kunde det ha varit bättre, men jag tycker att det räcker för mig. Jag försöker mitt bästa, springer och kämpar trots att jag har en liten skada, men jag försöker ändå,

Du var med även i U19-VM, är det stor skillnad?

– Ja, det är stor skillnad på nivån eftersom det här är A-landslag och jag spelar mot äldre och mer erfarna spelare. I vår trupp var hälften även med i U19-VM, och det är bra för då får vi chansen att utvecklas och bli bättre inför kommande VM. Jag tycker det är svårare men det är ändå bra för oss.

Du är en otroligt teknisk spelare. Berätta om din innebandykarriär!

– Jag har spelat i snart 10 år. Mina första fem år spelade jag i Lettland, sedan flyttade jag till Finland och spelade där i två år. Efter det återvände jag till Lettland i ett år och nu spelar jag i Schweiz.

Kan vi får se dig i SSL framöver?

– Jag har fått erbjudanden från svenska klubbar. Men jag vet inte. Det är en väldigt stor chans och många tjejer hade blivit lyckliga över att bli erbjudna att få spela i svenska högstaligan. Jag har erfarenhet av att flytta och byta klubb, men just nu är det svårt eftersom jag gillar mitt nuvarande lag. Det skulle vara väldigt svårt att lämna mitt lag för jag trivs så bra där. Nu under VM är väl tillfället då jag behöver börja fundera på vad jag vill göra, om jag vill stanna eller byta till någon högre nivå. Vi får se.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: