#ibsilly
Men jag kommer spela efter uppehållet.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Stjärnvärvningen lämnar Sirius

ANNONS

Patrik Rokka har gjort sitt i Uppsala-laget: "Men jag kommer spela efter uppehållet"

Patrik Rokka var en av Sirius mest meriterade värvningar inför den här säsongen, ihop med namn som Luca Graf och Fredrik Edholm. 27-åringen kom närmast från Falun som han nyss hade tagit SM-guld med, och hade dessutom spel i Schweiz på sin meritlista.

Tiden i Sirius blev dock inte alls som varken han eller klubben tänkt sig. Uppsala-laget har haft en mardrömssäsong och Rokka valde att ta en time out från spelandet i början av november, och har inte återvänt sedan dess – det kommer han inte heller att göra. Nu skriver SportExpressen att Patrik Rokka inte kommer göra någon comeback i Sirius.

– Nej, det kommer det inte bli. Men jag kommer spela efter uppehållet. Det är planen. Om allt går i lås de närmaste dagarna, säger Patrik Rokka till SportExpressen.

SportExpressen skriver att Djurgården, Gävle, Sätra och Karlstad hört av sig, och att Sirius rival Hagunda är ett ”mycket hett alternativ”. Däremot lär han inte få lämna laget gratis. 

– Nej, men jag är inte svindyr. Jag har en bra dialog med Dimitar (Kostov, sportchefen i Sirius). Han förstår mig. Det är en speciell situation som har uppstått. Annars hade jag kört på med Sirius, säger Rokka till SportExpressen.

Patrik Rokka gjorde sex matcher med Sirius och det blev totalt 4 poäng (2+2).


Highlights: Jönköping-Sirius 9-5

Jönköping närmar sig slutspelsplatsen efter segern mot Sirius

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: