Sandvikens AIK vann mot Hälsinggården

Segerlös svit bröts när Sandvikens AIK vann mot Hälsinggården med 4-3

Det var länge sedan Sandvikens AIK vann i division 1 mellersta herr. Men i söndagens match mot Hälsinggården på hemmaplan blev det till slut seger, efter sju raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 4-3 (0-0, 2-1, 2-2).

– Idag föll bitarna på plats, försvaret var tätt och spelet med boll var precis så varierande som vi vill ha det. Visst kunde vi gjort fler mål, men efter en tung tid så var det skönt att äntligen vinna. En grymt stark lagmoral, banade vägen idag. Jag somnar med ett litet leende ikväll, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Andreas Lindström.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Hälsinggården inledde bäst och tog ledningen genom Antonio Ariza-Gomez efter 6.26, men Sandvikens AIK kvitterade genom Hugo Jonsson. Och Sandvikens AIK hann också ta ledningen, genom Felix Stenbacka. Sandvikens AIK startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 2-1 till 3-1. Men Hälsinggården svarade och gjorde 3-2.

Därefter var det dock Sandvikens AIK som avgjorde. Laget gjorde 4-2 med sju minuter kvar att spela genom Hugo Jonsson på pass av Adam Ström. Hälsinggården hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-3.

Sandvikens AIK stannar därmed på elfte plats, och Hälsinggården på tionde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Sandvikens AIK KAIS Mora borta i Idre Fjäll Arena, lördag 11 december 13.00. Hälsinggården spelar borta mot IBF Falun U fredag 3 december 18.30.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0