Runsten förlorade mot KAIS Mora
Montage
Matchrapport

KAIS Mora avgjorde i förlängningen mot Runsten

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Runsten och gästande KAIS Mora i division 1 mellersta herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde KAIS Mora avgöra till 6-5 (2-2, 2-1, 1-2, 1-0). Matchhjälte blev William Tara-Eriksson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Återigen har vi många spelare borta. För andra veckan i rad har vi varit har cirka elva spelare på träningen. Vi har slitit hårt under dessa veckor, men ändå lyckats ta fyra av sex poäng vilket är bra. Men man vill ju alltid vinna, och så var det verkligen i den här matchen när vi ledde med fem minuter kvar. Därför känns det lite surt att tappa. Men sett till förutsättningarna så gjorde vi det bra. Viktig poäng så klart, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

KAIS Moras tränare Peter Wallin om matchen:

– Det satt hårt inne, men skönt att få med oss två poäng. Sett till alla klara chanser borde vi dock ha vunnit med några bollar. Alldeles för dåligt med effektiviteten samt en bra målvakt hos Runsten. Plus till Johan Tomth och Emil Hedström som leder laget idag.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

KAIS Mora var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

5.50 in i tredje perioden slog Runstens Robin Mattsson till på nytt framspelad av Philip Mellquist och kvitterade för Runsten.

Efter 7.00 nätade Robin Mattsson åter igen på pass av Love Ericsson och gav Runsten ledningen.

15.32 in i perioden nätade KAIS Moras Johan Tomth på pass av Joakim Vestman och kvitterade för KAIS Mora.

I förlängningen tog det 1.45 innan KAIS Mora också avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev William Tara-Eriksson, framspelad av Mattias Larsson.

Noterbart är att Daniel Simons-Pettersson gjorde tre mål för KAIS Mora. Dessutom att Runstens Robin Mattsson gjorde tre mål.

Det här betyder att KAIS Mora ligger på tredje plats i tabellen, och Runsten är på sjunde plats.

Runsten tar sig an IBF Borlänge i nästa match borta lördag 18 december 17.00. KAIS Mora möter Sandvikens AIK hemma lördag 11 december 13.00.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8

Den här artikeln handlar om: