Älvsjö vann mot Farsta
Montage
Matchrapport

Älvsjö vann toppmötet mot Farsta med 3-2

ANNONS

Älvsjö tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Farsta i division 1 östra Svealand herr på söndagen med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

– Det var ingen vidare underhållning som publiken bjöds på i Västertorpshallen. Vi började bra under de första 10-15 minuterna och lyckades göra 1-0 efter en tilltrasslad situation. I andra perioden tappade matchen fart och blev väldigt stationär och det var massor av tekniska fel från vår sida. 1-1 blev 2-1 och 3-1 i öppen kasse av Niclas Pilati. Farsta fick till 2-3 med tio sekunder kvar av matchen men vi höll ut och lyckades vinna. Man brukar säga att det kännetecknar bra lag att man vinner även om man spelar dåligt och så var det i den här matchen. Riktigt skönt med tre poäng och nu skapar vi utrymme till lagen närmast under som också jagar en kvalplats till Allsvenskan, kommenterade Älvsjös assisterande tränare Göran Öberg efter matchen.

Farstas tränare Mikael Stegius:

– Det var en jämn och tuff match som väntat, där Älvsjö drog det längsta strået. Hade vi haft lite bättre skärpa i våra avslut så hade vi knipit alla poängen, men vi gratulerar Älvsjö till segern som de fick slita hårt för.

Därmed har Älvsjö fem raka segrar på hemmaplan.

Älvsjö tog ledningen efter 18.56, genom Niclas Pilati. Efter 8.39 i andra perioden nätade Anton Lundgren, och kvitterade för Farsta.

Älvsjös Adam Bertilsson gjorde 2-1 efter 12.57.

Älvsjö tog ledningen med 3-1, åter igen genom Niclas Pilati med 50 sekunder kvar i perioden i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Hannes Linnes reducerade dock för Farsta som med 3-2 gav matchen liv igen med bara en minut kvar att spela.

Det här betyder att Älvsjö ligger kvar på andra plats i tabellen, och Farsta på tredje plats.

Nästa motstånd för Älvsjö är Rotebro. Lagen möts fredag 17 december 20.00 i Rotebrohallen. Farsta tar sig an Uppsala Teknologer borta lördag 18 december 14.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Hässelby klart för kval till Allsvenskan RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta

Den här artikeln handlar om: