Timrå förlorade mot Sundsvall FBC
Montage
Matchrapport

Sundsvall FBC fortsätter vinna på bortaplan – slog Timrå med 5-7

ANNONS

Sundsvall FBC är riktigt svårslaget just nu, och det framför allt på bortaplan, i division 1 Norrland herr. Sju segrar i rad på bortaplan har laget efter seger mot Timrå. Matchen slutade 5-7 (0-4, 0-2, 5-1).

– Vi är starka oavsett plan. Idag gör vi två perioder som är otroligt stabila och bra. I tredje perioden blir vi lite stressade och Timrå får grepp på oss men vi reder ut det, kommenterade Sundsvall FBC:s tränare Kristoffer Asp efter matchen.

Timrås tränare Tomas Lindström om matchen:

– Vi gjorde två väldigt slätstrukna perioder där vi lät FBC rulla boll och byta positioner alldeles för enkelt vilket de är bra på. I tredje perioden så skruvade vi om lite och kom ut mycket mer påkopplade och grisigare samt med ett FBC på hälarna så kunde vi göra det till match igen. Tyvärr så räckte vi inte ända fram men vi kan ändå ta med oss en positiv trend inför uppehållet. Ett plus till Noah Dahlström och en fantastisk hemmapublik.

Segern var Sundsvall FBC:s nionde på de senaste tio matcherna.

Sundsvall FBC spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Viktor Hammarstedt, ett mål av Noah Norlander och ett mål av Viktor Näsman. Sundsvall FBC var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 0-6.

Timrå hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-1 men Sundsvall FBC kunde hålla undan och vinna matchen med 7-5.

Viktor Hammarstedt gjorde två mål för Sundsvall FBC och totalt tre poäng och Marcus Carlson hade tre assists.

Timrås nya tabellposition är sjunde plats, medan Sundsvall FBC är på andra plats.

Söndag 19 december 16.00 spelar Timrå borta mot RIG Umeå. Sundsvall FBC möter Thorengruppen 2 hemma i Sundsvalls Sporthall lördag 4 december 16.00.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom

Den här artikeln handlar om: