Foto: IFF/Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

Stora chocken i VM-premiären: "Det märkligaste någonsin"

ANNONS

Totalsågar slovakiska coachen efter misstaget: ”Han får gå hem till Slovakien efter det här. Det är på tok för dåligt!”

Sveriges VM-premiär mot Slovakien är igång och det hann bara gå två minuter och 39 sekunder innan matchens stora snackis inträffade. Ellen Bäckstedt gjorde 2-0 för Sverige - i öppen kasse. Slovakien hade tagit ut målvakten efter Sveriges 1-0-mål och då tog det bara 13 sekunder innan det alltså blev mål igen.
– Jag vet inte vad som händer. Det tydliga är att Slovakien försöker bryta mönstret på något sätt, de tycker väl att Sverige har haft bollen de första två minuterna och tar ut målvakten för att bryta mönster. Slovakiska coachen får ju ta på sig det här helt, jag tycker han får gå hem till Slovakien efter det här. Det är på tok för dåligt! Det är premiär och det har gått två och en halv minut. Skärpning, säger SVT:s expertkommentator Mattias Samuelsson i sändningen.

Anna Wijk, som också är expertkommentator, får frågan om hon har varit med om något liknande.
– Aldrig! Det märkligaste någonsin, tror jag.

Trots misslyckandet fortsatte slovakiskorna vid flertalet tillfället att testa sex mot fem-spel. Sveriges 9-2-mål och 11-2-mål gjordes också i öppen kasse.

Video: Se när Slovakien tar ut målvakten och släpper in tre mål


TV: Rekordmycket innebandy i SVT: "Världsklass!"

Förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson lyrisk över att SVT sänder Sveriges alla matcher i innebandy-VM: "Inte hänt förut"

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: