IBK Luleå förlorade mot RIG Umeå

RIG Umeå utklassade IBK Luleå på bortaplan

RIG Umeå dominerade stort när laget vann på bortaplan mot IBK Luleå i division 1 Norrland herr med hela 10-1 (3-0, 3-0, 4-1).

– Vi är inte tillräckligt bra under 60 minuter och då vinner Umeå. Vi måste höja vår prestation under matchen. Nu får vi uppehåll och får jobba med dessa saker, tyckte IBK Luleås tränare Pär Johansson, efter matchen.

RIG Umeås tränare John Edström tyckte så här om matchen:

– En prestation i rätt riktning. En lagseger från start till mål. Vi spelar ett starkt försvarsspel som lägger grunden till att vi kan vinna stort till slut.

Därmed har RIG Umeå sex raka segrar på bortaplan.

RIG Umeå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Ludvig Stegius, Gabriel Erol och Sakarias Ulriksson. Och det var bara början. RIG Umeå var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-6.

RIG Umeå vann också tredje perioden 1-4 och matchen med hela 10-1.

Gabriel Erol gjorde tre mål för RIG Umeå och totalt fyra poäng och Sakarias Ulriksson stod för tre poäng, varav ett mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, IBK Luleå på tionde plats och RIG Umeå i serieledning.

Söndag 19 december möter IBK Luleå Gimonäs Umeå borta 13.00 och RIG Umeå möter Timrå hemma 16.00.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå