Ledberg vann mot Nyköping

Ledberg utklassade Nyköping på hemmaplan

Ledberg dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Nyköping i division 1 östra Götaland herr med hela 11-4 (2-0, 2-1, 7-3).

Segern var Ledbergs fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

I början av matchen var Ledberg starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Simon Liljeström och Filip Lingmerth. Det var bara början för Ledberg. Ledberg var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-1.

Ledberg vann också tredje perioden 7-3 och matchen med hela 11-4.

Ledbergs Filip Lingmerth gjorde tre mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Ledberg på tredje plats och Nyköping på sjunde plats.

Fredag 17 december 19.30 spelar Ledberg hemma mot Vimmerby. Nyköping möter Växjö IBK U hemma i Nyköpings Sporthall lördag 18 december 13.00.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla RA19 vände underläge till seger