IBF Västerås vann mot Örebro SK IBK

IBF Västerås slog Örebro SK IBK på hemmaplan

IBF Västerås vann mötet i division 1 mellersta herr på hemmaplan mot Örebro SK IBK, med 8-5 (3-1, 4-1, 1-3).

Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet:

– Vi fortsätter bjuda motståndarna på alldeles för enkla mål och sätter oss i en dålig position redan från start. Spelmässigt kommer vi in i matchen i tredje perioden, men får några riktigt billiga utvisningar mot oss och orkar inte hela vägen. Nu får vi ladda om under uppehållet.

Vinsten mot Örebro SK IBK innebär att IBF Västerås har fyra segrar i rad på hemmaplan.

IBF Västerås var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

IBF Västerås tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.28 genom Joakim Rauhala, och gick upp till 5-1 innan Örebro SK IBK svarade.

Innan perioden var över hade IBF Västerås ryckt åt sig ledningen med 7-2. Örebro SK IBK hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 men IBF Västerås kunde hålla undan och vinna matchen med 8-5.

Andreas Wisén gjorde två mål för IBF Västerås och spelade dessutom fram till två mål och Gabriel Engström stod för tre poäng, varav två mål.

IBF Västerås ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Örebro SK IBK är på tolfte och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 19 december. Då möter IBF Västerås Sandvikens AIK i Arena Jernvallen 17.00. Örebro SK IBK tar sig an Hälsinggården borta 16.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan