Lockerud/Mariestad vann mot Nilsby

Äntligen seger för Lockerud/Mariestad mot Nilsby

Det blev fem förluster i rad för Lockerud/Mariestad i division 1 västra herr. Men hemma mot Nilsby kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i ICA-kvantum hallen slutade 7-5 (1-3, 4-1, 2-1).

Nilsbys tränare Andreas Hägglund tyckte så här om matchen:

– Vi gjorde en riktigt bra första period där vi tog bra beslut på plan. Sedan hände något med ödmjukheten, vi blev av med bollen på fel ställen samt att vi blev väldigt långa i vårt lag. Men vi får ta lärdom och träna på saker som vi behöver bli bättre på.

I första perioden var det Nilsby som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var det i stället Lockerud/Mariestad som hade greppet. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-4.

7.04 in i tredje perioden slog Nilsbys Erik Andersson till framspelad av Rasmus Hassellund och kvitterade för Nilsby.

9.02 in i perioden nätade Lockerud/Mariestads Adam Åberg på nytt på pass av Andreas Blomqvist och gav Lockerud/Mariestad ledningen.

Efter 14.40 slog Andreas Blomqvist till åter igen framspelad av Fabian Skålerud och ökade ledningen för Lockerud/Mariestad. 7-5-målet blev matchens sista.

Andreas Blomqvist gjorde två mål för Lockerud/Mariestad och totalt fem poäng och Adam Åberg gjorde fyra mål.

Resultatet innebär att Lockerud/Mariestad ligger kvar på sjunde plats och Nilsby på fjärde plats i tabellen.

Lördag 18 december 14.00 spelar Lockerud/Mariestad borta mot Fristad. Nilsby möter Kungälv borta i Mimershus söndag 19 december 15.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby