Gimonäs Umeå förlorade mot IBF Dalen

Segerraden förlängd för IBF Dalen – besegrade Gimonäs Umeå

4-6 (2-2, 1-3, 1-1) blev resultatet när Gimonäs Umeå och IBF Dalen möttes i Umeå Energi Arena på fredagen. I och med detta har IBF Dalen fem raka segrar i division 1 Norrland herr.

– Ingen välspelad match från vår sida men tillräckligt bra för att ta femte raka trepoängaren. Vi började rätt trevande men spelmässigt blev det bättre allt eftersom. GUIF gjorde det svårt för oss att hitta in centralt i banan och vi hade svårt att driva upp tempot med boll till en början. En fortsatt viktig läropeng för vårt unga lag, kommenterade IBF Dalens tränare Mattias Hall.

Gimonäs Umeå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 03.15 slog Petrus Lilja till framspelad av Alfred Stigbrand.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 6.27, åter igen genom Petrus Lilja.

Efter 8.40 i första perioden nätade Adam Forsman, framspelad av Noah Mauree och reducerade åt IBF Dalen.

Laget kvitterade till 2-2 efter 13.57, på nytt genom Adam Forsman framspelad av Joel Romell.

Efter 3.54 gjorde Gimonäs Umeå 3-2 genom Emilio Westergren Meucci.

IBF Dalen vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-2 till 3-5. Efter 0.35 i tredje perioden ökade IBF Dalen på till 3-6 genom John Sjöstedt.

Gimonäs Umeå reducerade dock till 4-6 genom Emilio Westergren Meucci när bara en minut återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

IBF Dalens Adam Forsman stod för fyra poäng, varav tre mål.

Det här betyder att Gimonäs Umeå ligger kvar på tolfte och sista plats i tabellen, och IBF Dalen på femte plats.

I nästa omgång har Gimonäs Umeå IBK Luleå hemma i Sjöfruhallen, söndag 19 december 13.00. IBF Dalen spelar hemma mot Sundsvall FBC lördag 18 december 16.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom