Bergs IK vann mot Linköping FBC

Bergs IK vann mot Linköping FBC hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Bergs IK tog emot Linköping FBC i division 1 östra Götaland herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Bergs IK var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (1-0, 0-1, 2-2, 1-0). Stor matchhjälte med bara 22 sekunder kvar i förlängningen blev Joakim Nyberg som gjorde det avgörande målet.

– Det var självklart tungt att tappa in en så sedan kvittering som vi gör i tredje perioden, men det var heller inte helt orättvist sett till hela matchen. Viktor i kassen gör en grym insats och räddar poäng åt oss idag. Riktigt skönt att kunna dra det längsta strået i förlängningen och ta extrapoängen, kommenterade Bergs IK:s assisterande tränare Anton Nydén.

Linköping FBC:s tränare Marcus Johansson om matchen:

– Vi gör en bra match och tycker vi var förtjänta av tre poäng. Tyvärr lyckas vi inte sätta vår chanser samtligt som deras målvakt storspelar. Spelmässigt är vi nöjda men inte med resultatet.

Bergs IK tog ledningen efter 14.59, genom Sebastian Gustafsson. Det tog sin tid innan något av lagen hittade rätt på nytt. Efter 13.41 i andra perioden slog Wilhelm Ahnlund till, och kvitterade för Linköping FBC. Bergs IK gjorde dock två mål tidigt i tredje perioden och gick från 1-1 till 3-1.

Linköping FBC reducerade och kvitterade till 3-3 genom Hampus Andersson och Filip Serrander. Det sista målet kom med 01.08 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Linköping FBC. I förlängningen tog det 4.38 innan Bergs IK avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Joakim Nyberg.

Det här betyder att Bergs IK ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Linköping FBC på åttonde plats.

Söndag 19 december 16.00 spelar Bergs IK borta mot Hovshaga. Linköping FBC möter Craftstaden borta i Oskarshamns Sporthall lördag 18 december 13.00.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping