Drömdebuten
Foto: AC.Kårhag
Superligan

Växjöspelarens sanslösa SSL-debut efter skadehelvetet

ANNONS

Adam Nilsson fick äntligen göra debut för Växjö efter en fotfraktur och vilken debut det blev.

Äntligen fick Växjös nyförvärv Adam Nilsson göra SSL-debut igår efter att ha dragits med en efterhängsen fotskada sedan en träningsmatch i somras som slutade med operation och en skruv i foten. Men vilken debut det blev också herre jäklar, rent ut sagt. Fyra mål varav tre i slutet på matchen i spel sex mot fem. 

– Nej den debuten hade jag nog inte kunnat drömma om. Verkligen inte. Men skönt efter skadehelvete, säger Nilsson till Innebandymagazinet, som trots att han på egen hand såg till att Växjö fick spela sudden och ta en bonuspoäng där inte var helt nöjd med sin insats: 

– Jag tycker inte jag gör en jättebra match. Jag har ju inte tränat så jättemånga pass innan denna match så tajmingen sitter inte där så som jag vill. Det är något jag får jobba upp nu under VM-uppehållet. 

Faktum är att Nilsson bara hade gjort två hela träningar inför matchen med laget, så han kanske är lite väl hård mot sig själv. Men det går inte ta miste på hur lycklig han är över att vara tillbaka i hetluften igen efter skadan han drog på sig under försäsongen.  

– Det har varit tungt. Väldigt jobbigt att kolla på när andra har roligt och det enda man vill är att vara på planen. Det tar på psyket. Kroppen känns ganska så bra nu dock vilket är skönt.

Hur kändes det att vakna upp dagen efter din drömdebut?

– Det kändes otroligt bra! Man vaknade upp med ett stort leende på läpparna.

Fyra mål i debuten och nu en månads uppehåll för att komma iform ordentligt. Vad kan vi förvänta oss av dig i din andra match med tanke på debuten?

– En trepoängare skulle absolut toppa detta. 

Att göra fyra mål i sin SSL-debut kan inte höra till vanligheterna kanske ni tänker nu. Men det var faktiskt inte så länge sedan det hände. Det räcker att backa bandet till årets SSL-premiär där Hagundas Adam Nilbrink gjorde samma sak. Han fullbordade till och med sitt fyr-verkeri med att göra det avgörande 8-7 målet med två sekunder kvar. Kanske att man måste ha initialerna Adam N för att kunna uträtta sådana här stordåd? 


Highlights: Pixbo Wallenstam-Växjö 6-7 sd

Se alla målen från gårdagens match

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: