Superligan

Nilsberth om hånet till Alexander Rudd i derbyt

ANNONS

När Storvretas Robin Nilsberth gjorde sitt 191 mål i SSL:s grundserie passade han på att fira det med att titta i kameran och skicka en hälsning till Schweiz.

Igår spelades det derby i Uppsala mellan Storvreta och Sirius och i ärlighetens namn var det mest spännande som hände i matchen när brandlarmet gick med några sekunder kvar av första perioden och spelare och publik tvingades utrymma IFU Arena. Storvreta körde över lillebror rejält och vann till slut med 11-3 efter en urladdning i andra perioden som slutade 7-1.

– Det var väl en speciell match med tanke på att brandlarmet gick så man fick gå ut och sätta sig och värma sig i bilen. Men i själva matchen kändes det som vi var ett par nummer större. Vi kom ut väldigt starkt och 3-1 efter första var i underkant. Sedan small det till rejält i andra och i tredje spelar vi av matchen. Det var klasskillnad lagen emellan, summerar Robin Nilsberth matchen för Innebandymagazinet. 

Landslagsbacken Nilsberth är inne på sin sjätte säsong i Uppsalaklubben så han har spelat mängder av derbyn mot Sirius men han håller inte gårdagens drabbning som någon av de bättre. 

– Det är väl klart att man spelat tightare derbyn och Sirius är ett annat lag nu än när jag kom till Storvreta. De känns som mångt och mycket bara som ett juniorlag nu. Derbyhettan som fanns förut med Sirius gamla spelare finns inte kvar längre. Men det är alltid roligt att spela inför hemmapubliken i IFU.

För första gången någonsin spelar tre uppsalalag i SSL samtidigt där Storvreta leder serien och Sirius ligger på en tolfte plats och Hagunda under nedflyttningsstrecket på en trettonde plats. Så frågan är om Uppsala är stort nog för tre lag i högsta serien?

– Som det ser ut nu är det inte det. Det är väl mycket som talar för att det bara blir två lag nästa säsong.

Det finns ingen risk eller chans att ni bli ensamma? 

– Nej det tror jag inte. Djurgården kommer nog få det tufft att ta de poängen som de behöver för att hålla sig kvar.

För ett par matcher sedan nådde backjätten en ny milstolpe i karriären när han passerade 400 gjorda poäng i grundserien. Något som han aldrig kunde ha drömt om som liten grabb i Granlo BK.

– Haha, nej den tanken hade jag nog inte då. Även om jag spelade mycket forward när jag var yngre. Jag blev dock nedsatt som back vid tolv- tretton-års ålder. Då hade jag inga tankar på att jag skulle göra så här mycket poäng en dag. 

Hur kommer det sig att du blivit Sveriges 27:e bästa poängplockare genom tiderna med dina 407 poäng?

– Det beror väl på lång och trogen tjänst. Jag har spelat i många år och haft stora roller i offensiva lag. Då hör det väl till att poängen trillar in men självklart är det roligt att vara där uppe.

Ditt 407:e poäng firade du lite speciellt igår när du gjorde 10-2 i slutet på andra perioden. Du tittade in i kameran och pekade och gjorde sedan Alexander Rudds patenterade målgest. Något som även Albin Sjögren gjorde tidigare under matchen. 

– Rudd hade hetsat mig och Albin inför matchen att vi inte skulle passa varandra för han tycker alltid att det är kul när vi går mållösa från matcherna. Men nu gjorde vi båda mål och då passade vi på att jävlas med honom och sno hans målgest. Så jag tror att han var rätt bedrövad efter matchen, haha.


Storvretastjärnan hyllar Alexander Rudd efter sitt mål

Kolla in när Nilsberth hyllar Alexander Rudd

Ni leder serien efter tio omgångar och nu väntar ett uppehåll inför VM. Hur känns det att ligga i topp inför uppehållet?

– Framförallt känns det som att vi börjar få tillbaka alla spelare igen. Vi var ungefär lika många som rehabade i gymmet som tränade ett tag så det känns skönt att alla utan Fredrik Lindholm är tillbaka just nu. Igår mönstrade vi det bästa laget den här säsongen och målet är att vi ska bli bättre och bättre nu fram till slutspelet.

Det brukar heta att en tabell aldrig ljuger, har ni varit första halvans bästa lag?

– Ja men som du säger ljuger inte tabellen utan det är vi som leder och jag tror att vi har gjort mest mål och släppt in minst så den stämmer nog.

På tal om att vara bäst så har det senaste decenniet präglads av en maktkamp mellan er och Falun och ni har delat upp de tolv senaste gulden sinsemellan. Blev du förvånad när Falun sparkade sin nya tränare förra veckan?

– Nja, det är väl alltid förvånande när stora lag byter tränare, det brukar inte vara så vanligt inom innebandyn. Men det kändes som de inte riktigt fick ihop det och att de förväntade sig bättre resultat och då är det sådant som kan hända.

Hur går tankarna inför VM i Helsingfors som börjar om en vecka?

– Jag har bara bra tankar och det känns som vi fått ihop en fin grupp. Så nu gäller det bara att vi spelar vår bästa innebandy de kommande veckorna och då kan det bära väldigt långt. Vi är ruggigt revanschsugna efter allt som varit och det blir en stor utmaning att ta sig an Hartwall Arena. Men vi känns redo för uppgiften.

Kommer du och Albin och jävlas med Rudd igen då om ni gör mål?

– Haha, det vet jag inte. Det var mest en grej inför derbyt. I landslaget ska vi göra allt för att vinna matcher åt Sverige.  


Highlights: Storvreta-Sirius 11-3

Se alla målen

       

 

  

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: