Superligan SSL

Nilsberth om hånet till Alexander Rudd i derbyt

När Storvretas Robin Nilsberth gjorde sitt 191 mål i SSL:s grundserie passade han på att fira det med att titta i kameran och skicka en hälsning till Schweiz.

Igår spelades det derby i Uppsala mellan Storvreta och Sirius och i ärlighetens namn var det mest spännande som hände i matchen när brandlarmet gick med några sekunder kvar av första perioden och spelare och publik tvingades utrymma IFU Arena. Storvreta körde över lillebror rejält och vann till slut med 11-3 efter en urladdning i andra perioden som slutade 7-1.

– Det var väl en speciell match med tanke på att brandlarmet gick så man fick gå ut och sätta sig och värma sig i bilen. Men i själva matchen kändes det som vi var ett par nummer större. Vi kom ut väldigt starkt och 3-1 efter första var i underkant. Sedan small det till rejält i andra och i tredje spelar vi av matchen. Det var klasskillnad lagen emellan, summerar Robin Nilsberth matchen för Innebandymagazinet. 

Landslagsbacken Nilsberth är inne på sin sjätte säsong i Uppsalaklubben så han har spelat mängder av derbyn mot Sirius men han håller inte gårdagens drabbning som någon av de bättre. 

– Det är väl klart att man spelat tightare derbyn och Sirius är ett annat lag nu än när jag kom till Storvreta. De känns som mångt och mycket bara som ett juniorlag nu. Derbyhettan som fanns förut med Sirius gamla spelare finns inte kvar längre. Men det är alltid roligt att spela inför hemmapubliken i IFU.

För första gången någonsin spelar tre uppsalalag i SSL samtidigt där Storvreta leder serien och Sirius ligger på en tolfte plats och Hagunda under nedflyttningsstrecket på en trettonde plats. Så frågan är om Uppsala är stort nog för tre lag i högsta serien?

– Som det ser ut nu är det inte det. Det är väl mycket som talar för att det bara blir två lag nästa säsong.

Det finns ingen risk eller chans att ni bli ensamma? 

– Nej det tror jag inte. Djurgården kommer nog få det tufft att ta de poängen som de behöver för att hålla sig kvar.

För ett par matcher sedan nådde backjätten en ny milstolpe i karriären när han passerade 400 gjorda poäng i grundserien. Något som han aldrig kunde ha drömt om som liten grabb i Granlo BK.

– Haha, nej den tanken hade jag nog inte då. Även om jag spelade mycket forward när jag var yngre. Jag blev dock nedsatt som back vid tolv- tretton-års ålder. Då hade jag inga tankar på att jag skulle göra så här mycket poäng en dag. 

Hur kommer det sig att du blivit Sveriges 27:e bästa poängplockare genom tiderna med dina 407 poäng?

– Det beror väl på lång och trogen tjänst. Jag har spelat i många år och haft stora roller i offensiva lag. Då hör det väl till att poängen trillar in men självklart är det roligt att vara där uppe.

Ditt 407:e poäng firade du lite speciellt igår när du gjorde 10-2 i slutet på andra perioden. Du tittade in i kameran och pekade och gjorde sedan Alexander Rudds patenterade målgest. Något som även Albin Sjögren gjorde tidigare under matchen. 

– Rudd hade hetsat mig och Albin inför matchen att vi inte skulle passa varandra för han tycker alltid att det är kul när vi går mållösa från matcherna. Men nu gjorde vi båda mål och då passade vi på att jävlas med honom och sno hans målgest. Så jag tror att han var rätt bedrövad efter matchen, haha.


Storvretastjärnan hyllar Alexander Rudd efter sitt mål

Kolla in när Nilsberth hyllar Alexander Rudd

Ni leder serien efter tio omgångar och nu väntar ett uppehåll inför VM. Hur känns det att ligga i topp inför uppehållet?

– Framförallt känns det som att vi börjar få tillbaka alla spelare igen. Vi var ungefär lika många som rehabade i gymmet som tränade ett tag så det känns skönt att alla utan Fredrik Lindholm är tillbaka just nu. Igår mönstrade vi det bästa laget den här säsongen och målet är att vi ska bli bättre och bättre nu fram till slutspelet.

Det brukar heta att en tabell aldrig ljuger, har ni varit första halvans bästa lag?

– Ja men som du säger ljuger inte tabellen utan det är vi som leder och jag tror att vi har gjort mest mål och släppt in minst så den stämmer nog.

På tal om att vara bäst så har det senaste decenniet präglads av en maktkamp mellan er och Falun och ni har delat upp de tolv senaste gulden sinsemellan. Blev du förvånad när Falun sparkade sin nya tränare förra veckan?

– Nja, det är väl alltid förvånande när stora lag byter tränare, det brukar inte vara så vanligt inom innebandyn. Men det kändes som de inte riktigt fick ihop det och att de förväntade sig bättre resultat och då är det sådant som kan hända.

Hur går tankarna inför VM i Helsingfors som börjar om en vecka?

– Jag har bara bra tankar och det känns som vi fått ihop en fin grupp. Så nu gäller det bara att vi spelar vår bästa innebandy de kommande veckorna och då kan det bära väldigt långt. Vi är ruggigt revanschsugna efter allt som varit och det blir en stor utmaning att ta sig an Hartwall Arena. Men vi känns redo för uppgiften.

Kommer du och Albin och jävlas med Rudd igen då om ni gör mål?

– Haha, det vet jag inte. Det var mest en grej inför derbyt. I landslaget ska vi göra allt för att vinna matcher åt Sverige.  


Highlights: Storvreta-Sirius 11-3

Se alla målen

       

 

  

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


 

Oxdog Ultralight HES 27 

Flest mål (21): Axel Hjälm, Team Thorengruppen SK

Flest assists (17): Hampus Öhgren, Team Thorengruppen SK

Radarparet Hjälm/Öhgren spelar båda med Oxdog Ultralight 27. Noterbart är att båda har det orange-färgade FSL-bladet på Ultralight-skaftet.

Köp klubban här (pris: 1 299 kr)Köp FSL-bladet här (pris: 349 kr)Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten