Thorengruppen förlorade mot Mullsjö

Mullsjö vann trots uppryckning av Thorengruppen

Matchen mellan Thorengruppen och Mullsjö i Superligan SSL herr slutade 4-6 (0-3, 2-1, 2-2). Bortalaget Mullsjö gjorde en riktigt stark första period och ledde med 3-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Thorengruppen lyfte sig.

Mullsjös tränare Johan Kihlbom:

– Jag tycker att matchen är uppdelad i två faser. I den första perioden har vi bra energi, hög kvalitet i spelet med boll och spelar en trevlig innebandy. Men övriga 40 minuter blir vi lite passiva i tanken och oattackerande, vilket ger Thorengruppen en väg in i matchen som de tar nästan fullt ut. Men jag är nöjd med att vi hittar en väg att vinna efter deras 4-4 där de har momentum, det är starkt och visar på fin karaktär.

Segern var Mullsjös sjunde på de senaste nio matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Mullsjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Anton Hedin, Daniel Gidske och Kim Ganevik. Thorengruppen reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Hugo Bertilsson och Daniel Hernandez efter 10.59 i andra perioden.

Mullsjö tog ledningen med 2-4 genom Simon Karlsson efter 16.23. 5.25 in i tredje perioden slog Thorengruppens Axel Hjälm till på pass av Hampus Öhgren och reducerade åt Thorengruppen.

Efter 10.35 slog Daniel Hernandez till ännu en gång framspelad av Jonas Landström och kvitterade för Thorengruppen.

16.55 in i perioden nätade Mullsjös Kim Ganevik på nytt på pass av Sebastian Palmqvist och gav Mullsjö ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 4-6-mål med tre sekunder kvar att spela åter igen genom Kim Ganevik. Det fastställde slutresultatet till 4-6.

Noterbart är att Kim Ganevik gjorde tre mål för Mullsjö.

För Mullsjö gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Thorengruppen är på åttonde plats.

I nästa omgång har Thorengruppen Dalen borta i Umeå Energi Arena, söndag 19 december 16.00. Mullsjö spelar hemma mot Pixbo Wallenstam fredag 17 december 19.00.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen