VM 2021 - 2 dagar kvar
VM 2021 (Damer)

Emelie Wibron kan slå två historiska rekord i VM

Vi synar den svenska truppen i sömmarna inför VM-starten i övermorgon.

Det är bara två dagar kvar till det trettonde världsmästerskapet för damer inleds i Uppsala. Sverige är på jakt efter sitt åttonde raka VM-guld och i väntan på att årets höjdpunkt ska sätta igång laddar vi upp med att syna den svenska truppen i sömmarna. 

Mest VM-rutin

NamnPositionAntal VM
Emelie WibronForward5
Moa TschöpBack4
Cornelia FjellstedtBack3
Amanda Delgado JohanForward3
Ida SundbergBack2
Sofia JoelssonForward2
Ellen RasmussenForward2
Lisa CarlssonBack1
Moa GustafssonForward1
Klara MolinForward1
Moa Andersson Back0
Sandra Boric SvärdBack0
Julia Sidklev PerssonBack0
Ellen BäckstedtForward0
Cajsa ElmForward0
Wilma JohanssonForward0
Klara Loneberg Forward0
Maja ViströmForward0

Årets upplaga av det svenska landslaget är ett av de mest orutinerade på väldigt länge. Bara tio spelare har spelat VM tidigare vilket är hälften av truppen och dessutom saknar båda målvakterna VM-rutin. Faktum är att denna trupp har flest VM-debutanter sedan 2009 då det var 11 debutanter. Mest rutinerad är Emelie Wibron som ska göra sitt sjätte VM och skulle det bli guld kan hon ställa sig in i den lilla skara av spelare som tagit 6 VM-guld. Det är bara Anna Wijk och Isabell Krantz som är ensamma om det i innebandyvärlden. 

Mest landskampsrutin

NamnPositionLandskamper
Emelie WibronForward106
Amanda Delgado JohanForward68
Cornelia FjellstedtBack66
Moa TschöpBack62
Ellen RasmussenForward49
Sofia JoelssonForward48
Ida SundbergBack43
Klara MolinForward31
Moa GustafssonForward20
Lisa CarlssonBack16
Ellen BäckstedtForward12
Sandra Boric SvärdBack7
Wilma JohanssonForward6
Moa Andersson Back5
Klara Loneberg Forward5
Julia Sidklev PerssonBack4
Cajsa ElmForward4
Maja ViströmForward3

Givetvis hittar vi även Emelie Wibron först på denna lista med tanke på att hon spelat flest VM av spelarna i truppen. Faktum är att Wibron ligger på fjärde plats över flest landskamper genom tiderna men om hon spelar alla sex matcher i VM kommer hon bli historisk som den spelare som spelat allra flest. Just nu leder Isabell Krantz med 110, följt av Karolina Widar på 108 och Hermine Dahlerus på 107. 

Mest VM-poäng

NamnPositionVM-poäng
Emelie WibronForward67
Moa TschöpBack45
Amanda Delgado JohanForward31
Sofia JoelssonForward30
Cornelia FjellstedtBack22
Ellen RasmussenForward13
Moa GustafssonForward12
Ida SundbergBack6
Klara MolinForward3
Lisa CarlssonBack2
Ellen BäckstedtForward0
Sandra Boric SvärdBack0
Wilma JohanssonForward0
Moa Andersson Back0
Klara Loneberg Forward0
Julia Sidklev PerssonBack0
Cajsa ElmForward0
Maja ViströmForward0

Inte helt oväntat hittar vi även här Emelie Wibron på första plats med sina 67 VM-poäng. En poängskörd som räcker till en fjärde plats totalt sett till alla 12 tidigare mästerskap. 21 poäng måste Wibron göra för att tangera #1 som är ingen mindre än Anna Wijk som gjort 88 poäng. Dock ska det sägas att #3, #5 och #6 på listan finns på plats i Uppsala också. Corin Ruttiman(69p), Cecilia Di Nardo(64p) och Paulina Hudakova(64p). Det bör nämnas att slovakiskan Hudakova vann poängligan VM 2017 och hon är den spelare som gjort allra flest poäng i ett mästerskap med 27 poäng. Som lite bonusinformation kan det vara roligt att nämna att Sofia Joelsson har det bästa målsnittet genom tiderna i VM-sammanhang då hon snittar 1,83 mål per match. Tvåan på den listan finns också på plats och det är hennes lagkamrat Veera Kauppi som snittar 1,63 mål per match. Flest VM-mål genom tiderna har dock Corin Ruttiman gjort med sina 48 men hon jagas av Di Nardo som gjort 47.  

 

Mest landskamps-poäng

NamnPositionLandslagspoäng
Emelie WibronForward175
Sofia JoelssonForward119
Amanda Delgado JohanForward115
Moa TschöpBack94
Cornelia FjellstedtBack83
Ellen RasmussenForward77
Moa GustafssonForward40
Klara MolinForward26
Ellen BäckstedtForward19
Ida SundbergBack16
Lisa CarlssonBack9
Wilma JohanssonForward9
Klara Loneberg Forward8
Sandra Boric SvärdBack6
Maja ViströmForward5
Cajsa ElmForward2
Moa Andersson Back1
Julia Sidklev PerssonBack1

Nämen dra på trissor, Emelie Wibron är först på ytterligare en lista. Hon ligger på en tredje plats totalt och behöver göra 22 poäng för att slå Anna Wijks rekord på 196 poäng. Lite kul att skulle Wibron göra 22 poäng slår hon båda Wijks rekord i flest VM-poäng och flest landskampspoäng. Sofia Joelsson och Amanda Delgado Johansson kan klättra på topp tio listan genom tiderna just nu ligger de sexa och sjua. De behöver göra 8 respektive 12 poäng för att klättra om Hermine Dahlerus och Karolina Widar som båda gjort 126 poäng. Moa Tschöp behöver göra 8 poäng för att slå sig in på topp tiolistan. 

Mest poäng i SSL denna säsong

NamnPositionSSL-poäng
Emelie WibronForward31
Sofia JoelssonForward30
Wilma JohanssonForward30
Moa TschöpBack24
Moa GustafssonForward22
Cajsa ElmForward22
Ellen BäckstedtForward21
Ellen RasmussenForward19
Maja ViströmForward19
Klara MolinForward10
Lisa CarlssonBack10
Klara Loneberg Forward8
Amanda Delgado JohanForward7
Sandra Boric SvärdBack7
Ida SundbergBack4
Moa Andersson Back3
Julia Sidklev PerssonBack3
Cornelia FjellstedtBack2

Det råder väl ingen tvekan om vem som är Sveriges största lysande stjärna efter att Emelie Wibron ligger först på alla listor. Moa Tschöps poäng är inte SSL-poäng utan hon spelar ju i Allsvenskan som bekant. När svenska herrarna tog ut sin VM-trupp blev det en snackis om att ingen spelare från topp tio i poängligan fanns med i truppen och att det bara var tre spelare totalt på topp 30. Så ser det inte ut på damsidan utan där har man platserna 2, 3, 4, 7, 8, 9 och 10 på topp tio som är uttagna. På herrsidan hittar vi första VM-spelaren på plats 12 och då bör det nämnas att de 11 som ligger före är svenska spelare som inte är uttagna. På damsidan är det två finska tvillingar som ligger etta och femma och det är bara Maja Ekström som ligger på sjätte plats som inte är uttagen av topp tio.  


TV: Hyllar debutanten: "En late bloomer"

Förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson om Maja Viström, Julia Sidklev-Persson och målvaktsstrategin.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Oxdog Ultralight HES 29 

Flest mål (22): Oona Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest assists (19): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest poäng (32): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Finska supersystrarna fortsätter att göra succé i SSL. Båda spelar med Oxdog Ultralight 29. 

Köp klubban här (pris: 1 299 kr)


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten