Storvreta vann mot Sirius

Väntad seger för Storvreta som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Storvreta, och så blev det också när det formstarka laget mötte Sirius på hemmaplan. Efter segersiffrorna 11-3 (3-1, 7-1, 1-1) har nu Storvreta fyra raka segrar. Sirius har nio förluster i rad i Superligan SSL herr.

Storvretas tränare Oscar Lundin om matchen:

– Solid insats från oss. Vi tar avslut ifrån de lägen vi ska och driver på spelet. Sista perioden blir avslagen, men jag hoppas och tror att hemmapubliken hade en trevlig kväll trots det och den udda brandutrymningen de fick vara med om.

Storvreta har skapat en skön vinnarkänsla i IFU Arena. Segern mot Sirius betyder att laget har vunnit sex raka matcher på hemmaplan.

Storvreta hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 13.38 genom Tobias Gustafsson innan Sirius kvitterade.

Innan perioden var över hade Storvreta tagit ledningen med 3-1. Storvreta tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.50 genom Victor Andersson, och gick upp till 9-1 innan Sirius svarade.

Innan perioden var över hade Storvreta ryckt åt sig ledningen med 10-2. Tredje perioden slutade 1-1 och Storvreta vann matchen med 11-3.

Noterbart är att Storvretas Albin Sjögren stod för fyra poäng, varav två mål, Filip Eriksson gjorde tre mål och totalt fyra poäng och Tobias Gustafsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Resultatet innebär att Storvreta fortsätter toppa tabellen och Sirius ligger på 13:e plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 18 december. Då möter Storvreta Växjö i Fortnox Arena 17.00. Sirius tar sig an Hagunda hemma 18.00.

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)