Onsdagens SSL
Superligan

Highlights: Pixbo Wallenstam-Växjö 6-7 sd

Se alla målen från SSL-mötet mellan Pixbo och Växjö som slutade med Växjöseger i sudden.

Vilken sanslös SSL-debut av Växjös nyförvärv från Strängnäs, Adam Nilsson. Äntligen fick “Nisse” göra debut och vilken debut det blev. 22-åringen reducerade till 1-2, 4-6, 5-6 och 6-6 med nio sekunder kvar att spela av tredje perioden. Snacka om sanslös debut och sanslös upphämtning på samma gång av Växjö, som låg under med 3-6 med nio minuter kvar att spela.

Sverige VM-joker Oskar Weissbach hade också en bra dag på jobbet med fyra nya poäng och nu leder 21-åringen hela poängligan i SSL. Vem hade trott på det inför säsongen?

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson tyckte så här om matchen: “Vi får matchen precis dit vi vill, men efter några tunga veckor med mycket sjukdomar orkade vi inte de sista minuterna och tog helt fel beslut i de avgörande lägena. Detta följer med oss även in i förlängningen och väl där är det inte mycket att säga om att vi släpper in förlustmålet.”

På planen gjorde Adam Nilsson fyra mål men efteråt var han desto mer mållös när han skulle beskriva sin debutsuccé i SportExpresenssen Plays sändning:

– Det var kul, jag hade bara tränat två fulla träningar innan så jag vet inte vad jag ska säga, det kändes bra.

“Allt kan hända i innebandy” brukar det låta när ett lag går emot en säker seger och den klyschan fick Pixbo känna på idag. Växjö gjorde tre mål i sex mot fem 16.45, 19.32 och 19.51.

Pixbo Wallenstam IBK6 - 7 e.förl.Växjö IBK
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror3 - 2, 1 - 1, 2 - 3, 0 - 1
Skott25 - 26 (9 - 9, 10 - 7, 6 - 9, 0 - 1)

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)