Hanna Nordstrand är Sveriges bästa poängmakare i JAS på damsidan.
Foto: Roland Osbeck
JAS Dam

Sveriges bästa poängplockare i JAS Dam

Vi listar de 100 bästa spelarna just nu på att göra poäng i JAS på damsidan.

JAS-säsongen rullar på för fullt på damsidan och alla lag har spelat fyra till åtta matcher så här långt. Nedan listar vi de 100 bästa poängmakarna denna säsong. Eftersom lagen spelat olika antal matcher så är det poängsnittet som vi utgår ifrån. Dessutom måste man minst ha spelat två matcher. 

Totalt har 1715 spelare hamnat i protokollet denna säsong och av dem har 1534 spelat minst två matcher. Av dem har sedan 1016 gjort minst en poäng och av dem har 261 spelare snittat minst en poäng per match, 85 har snittat 1,5ppm och 36 spelare har snittat 2ppm. För att platsa på topp 100-listan krävs ett poängsnitt just nu på 1,4 poäng per match. 

Förra gången vi tittade till JAS-damerna låg Ida Hawerman i topp på 4ppm men nu har hon sjunkit ner till en sjunde plats med 2,75ppm. Istället är det Åkersbergas Hanna Nordstrand som tagit över topplaceringen med 3,5ppm. Åkersbergs går även som tåget i Allsvenskan Östra och det är där som Nordstrand spelar som oftast. Precis som i JAS så öser hon även in poäng i Allsvenskan och hennes 24 poäng placerar henne på en andraplats i poängligan i Allsvenskan Östra.   

  

Poängdrottningarna i JAS

PlaceringNamnLagMålAssistSnittpoäng(ppm)
1Hanna NordstrandÅkersberga IBF523,50
2Ellen LundinIBK Lockerud Mariestad553,33
3Adna HasanagicTäby FC1033,25
4Adla HasanagicTäby FC663,00
5Malin HanssonIBF Falun Utveckling723,00
6Ella ZetterstedtRIG Umeå IBF472,75
7Ida HawermanFBC Lerum472,75
8Wilma TitussonIBK Lund/Elit1422,67
9Nilla TurunenIBK Lund/Elit882,67
10Emma HanssonIBF Falun Utveckling442,67
11Saga ThorenKarlstad IBF Ungdom1172,57
12Elin FranssonVäxjö IBK Utveckling/IBK322,50
13Hannah MöllerVäxjö IBK Utveckling/IBK232,50
14Kajsa GarpenbeckVärmdö IF552,50
15Vera RoosRIG Umeå IBF752,40
16Hilma AhnlundRIG Umeå IBF162,33
17Mira MarkströmJönköpings IK Utv/Jönköpings IK432,33
18Josefine NylanderTäby FC922,20
19Tindra LevinssonHagunda IF852,17
20Josefin EkerhovTelge SIBK762,17
21Thea Bragner MokkoSurahammars IBF672,17
22Isa MattssonIBK Lund/Elit582,17
23Elin WadellSalems IF962,14
24Nova EkedalÖrnsköldsvik IBF312,00
25Fredrika DohlwitzÅkersberga IBF402,00
26Linnea FerringmarkVärmdö IF422,00
27Thea LöfborgRIG Umeå IBF532,00
28Klara BrockertEkerö IK /Ängby IF712,00
29Isabella ChopardTäby FC172,00
30Linnea PfeifferÅstorp/Kvidinge IBS532,00
31Tilde AdmanVäxjö IBK Utveckling/IBK732,00
32Miranda PetterssonSurahammars IBF1112,00
33Ida MolinStorvreta Ungdom/IBK952,00
34Emellie GharaeiRönnby Västerås IBK Ung/Skälby IBK1042,00
35Ebba LöwdahlIBF Örebro Utveckling972,00
36Maja HelmanMalmö FBC1242,00
37Tilda JohanssonGamla Stan IBK5101,88
38Ebba WangeråsLandvetter IBK1051,88
39Isa BurgstallerMalmö FBC1141,88
40Livia SvartvadetRIG Umeå IBF451,80
41Emma HedlundÄlvsjö AIK IBF721,80
42Stina HöögTelge SIBK631,80
43Madeleine LarssonIBF Falun Utveckling341,75
44Tilde Olsson-ÅhmanHuddinge IBS431,75
45Towa NilssonCL98IC/FBC Kalmarsund521,75
46Minelle Holmgren PerssonIBF Örebro Utveckling1041,75
47Stina AgermarkVäxjö IBK Utveckling/IBK861,75
48Chanel LindqvistIBK Lund/Elit4101,75
49Vera TörnqvistHagunda IF391,71
50Clara HolmbergKAIS Mora UIF141,67
51Nora BendesVärmdö IF411,67
52Alexandra ÅlundIBK Lund/Elit321,67
53Thea TaflinSundsvalls IBF911,67
54Agnes HolgerssonStorvreta Ungdom/IBK641,67
55Nathalie GustafssonÄlvsjö AIK IBF641,67
56Ellen FesshaieHässelby SK IBK461,67
57Tilda KarlstadSkoghalls IBK Utveckling/IBK731,67
58Sofie WestinBKI Sunnanå/GS-86641,67
59Moa WahlströmLandvetter IBK461,67
60Saga RagnvaldssonIBF Dalen/FC Dalen671,63
61Sofia TjäderLindås Rasta IBK941,63
62Ofelia KarlströmOnsala IBK851,63
63Ebba TörngrenRIG Umeå IBF621,60
64Elin Van LiendenEkerö IK /Ängby IF441,60
65Alice FritshammarEkerö IK /Ängby IF441,60
66Thea ErnbergSköndals IK471,57
67Sofie AnderssonHagfors IF Uddeholm /Edebäck IBF741,57
68Emilia ForsströmOnsala IBK741,57
69Hanna AnderssonÅkersberga IBF211,50
70Alice LindqvistBKI Sunnanå/GS-86211,50
71Emelie SamuelssonIBF Linköping121,50
72Lina EngströmFBC Lerum211,50
73Amanda BergIBK Lund/Elit301,50
74Molly SturessonCL98IC/FBC Kalmarsund211,50
75Carla TyskhagenKAIS Mora UIF511,50
76Emma NybergLillån IBK Ungdom/IBK511,50
77Emma BrydolfFBC Lerum331,50
78Isabell HolmIBK Lund/Elit421,50
79Emelie LindbergCL98IC/FBC Kalmarsund331,50
80Lova BlombergSundsvalls IBF631,50
81Tyra LiikamaaBele Barkarby IF IBF631,50
82Ida SundbergHagfors IF Uddeholm /Edebäck IBF451,50
83Jessica KabelkovaPixbo Wallenstam IBF901,50
84Tindra SvenssonTräslövsläge IF /Tvååker IBK541,50
85Felicia SvenssonTräslövsläge IF /Tvååker IBK451,50
86Maja RiknerStorvreta Ungdom/IBK371,43
87Isabella SveroniusNykvarns IBF Ungdom821,43
88Elsa LindbergSalems IF821,43
89Sara SävenstrandLillån IBK Ungdom/IBK911,43
90Nelly LarssonFBC Lerum731,43
91Alice DahlbergPixbo Wallenstam IBF551,43
92Emma HultgrenIK Sirius IBK/FBC611,40
93Ella EliassonBele Barkarby IF IBF521,40
94Julia EibladhEkerö IK /Ängby IF521,40
95Maja EkströmSköndals IK431,40
96Alice LottTelge SIBK251,40
97Julia LindquistIBK Lockerud Mariestad611,40
98Lovisa EmtervallFristads GoIF/IBK Tygriket341,40
99Filippa FagerströmLandvetter IBK251,40
100Agnes Herne NordströmCL98IC/FBC Kalmarsund251,40
FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
lördag 25 mars
13:00 Endre - Rönnby Svenska Superligan, damer
15:30 Täby - Falun Svenska Superligan, damer
16:00 Kalmarsund - Pixbo Svenska Superligan
söndag 26 mars
14:00 Malmö - Team Thorengruppen Svenska Superligan, damer
16:00 Kalmarsund - Pixbo Svenska Superligan, damer
16:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan
måndag 27 mars
18:30 Falun - Täby Svenska Superligan, damer
19:30 Rönnby - Endre Svenska Superligan, damer
tisdag 28 mars
18:30 Team Thorengruppen - Malmö Svenska Superligan, damer
19:15 Pixbo - Kalmarsund Svenska Superligan
onsdag 29 mars
19:15 Pixbo - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
torsdag 30 mars
19:00 Endre - Rönnby Svenska Superligan, damer

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten