#ibsilly
Tom Colling.
Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Så resonerar Karlstad om bröderna Colling

ANNONS

Har erbjudit duon att spela med klubbens Herr1an-lag.

Bröderna Tom och Adam Colling har tagit en time out från spel i sitt nuvarande lag Karlstad, som båda har kontrakt med. Klubbar från SSL, Allsvenskan och Herr1an har alla varit i kontakt med duon men hittills har de inte blivit presenterade av ett nytt lag. 

Djurgården förde dialog med Tom men där blev aldrig någon övergång av. Även Hagunda har varit intresserade, precis som Herr1an-laget Nilsby från Kil. Det är också i den sistnämnde klubben som spelarna just nu tränar hos. Däremot har Nilsby inte kunnat betala den rapporterade prislappen på 150 000 kr.

– Vi har inget uttalat pris. Det beror på helhetslösningen, vi vill att de ska kunna fortsätta spela innebandy. Gentemot SSL-klubbar så har vi inte satt någon prislapp, säger Karlstads sportchef Daniel Wellerfors till Innebandymagazinet.

Nilsbys sportchef Janne Svensson intervjuades av Innebandymagazinet och berättade att man inte hade möjlighet att värva Collings i nuläget.

– Det händer inte ett dugg faktiskt. VI var med där i början men de ville ha en massa pengar och då drog vi oss ur direkt. Vi kan inte betala den typen av pengar. Sedan är det låst läge, sa Svensson.

Intresset från Nilsby kommenterar Wellerfors så här:

– De har fått en prislapp, vad vi kan tänka oss släppa dem för. Det är en konkurrerande klubb till vårat egna division 1-lag, så det blir ett annat läge. 

Som Wellerfors nämner så har man ett U-lag i Herr1an, i samma serie som Nilsby. Karlstad har erbjudit Colling-bröderna att spela vidare där, men det verkar Inte bli av.

– Det är ett stort ålderspann. Jag vet inte hur motiverande det är att spela där för dem, säger Wellerfors. 

Även värmländska lagen Skoghall och Hagfors spelar i divison 1 västra, men de klubbarna har inte hört av sig. Mycket tyder på att framförallt Adam blir kvar i distriktet den här säsongen. 

– Jag har svårt att se att Adam flyttar. Han har precis köpt hus och hela den biten, det kan vara lite låst läge för honom med en flytt. Men jag vet inte hur de resonerar, jag har inte suttit och pratat med det eller kontraktserbjudanden med varken Tom eller Adam. 

Wellerfors berättar också att ett låneavtal med någon klubb hade varit en lösning, samt att både han och föreningen vill att Colling-bröderna ska spela innebandy framöver. 


Highlights: Karlstad-Lillån 9-4

Alla målen mellan Karlstad och Lillån

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: