Foto: Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

SIBF-bossen Ahlerup: ”Självklart ska vi försvara vårt VM-guld för damer”

ANNONS

Historisk intensiv höst än mer festlig med dubbla VM-fester i Uppsala och Helsingfors.

58-årige Mikael Ahlerup tillträdde som generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet i juni 2020 en roll som betyder att han är chef över anställda och leder arbetet för förbundet. Första säsongen blev märklig på grund av pandemin som höll idrotten och samhället i sitt grepp. Nu har ungefär en tredjedel av säsongen avverkats. Hösten har varit historisk intensiv med två U19-VM, distrikts-SM, Svenska Cupen och massor av landskamper bland annat. 

När Innebandymagazinet ställer frågor till Ahlerup om som varit men vad han hoppas av den återstående tiden av årets säsong 2021/22?

–  Jag ser fram emot att våra många och stora arrangemang under våren med allt ifrån SDF-SM, veteran-SM, Finnkampen, Innebandyfesten x 2 och inte minst SM finalens återkomst till Avicci Arena den 23 april, där vi inte varit sedan 2019 drar rejält med publik och skapar riktiga innebandyfester som i sin tur också för med sig större medial uppmärksamhet än tidigare.

Och mer?

– Att det viktiga arbetet med att rekrytera och behålla spelare, ledare, domare visar sig ha gett bra resultat. Och att pandemin i landet håller sig i schakt med hjälp och ansvar från oss alla så att innebandy får en säsong som nästan liknar de innan pandemin för att sen med full kraft efter en skön sommar ta oss an säsongen 2022/23

Hur ska svensk innebandy jobba på båda kort och långsikt tänker du?

Att vi alla, förbundet, distrikten, SSL och alla föreningarna fortsätter att arbeta på den inslagna vägen, med tålamod, engagemang, hög professionalitet och tillsammans i arbetet med att utveckla svensk innebandyn. När innebandyn går samma finns det en kraft som gör vår idrott en av de starkaste i landet, det stärker arbetet med att professionalisera Svensk Innebandy på alla nivåer, det stärker vårt varumärke och attrahera hela tiden nya partners.vi har senaste 14 månaderna presenterat 13 helt nya partners.

Vad ser du mest fram emot innan nyår med ditt jobb som generalsekreterare för Sveriges största inomhusidrott? 

Att de fokus våra klubbar har runt om i landet på arbetet med att få publiken att återvända till alla våra innebandyarenor tar rejäl fart efter pandemin, vår fantastiska sport förtjänar mer publik i hallarna. 

– Att vi fyller IFU Arena under dam VM 27 november – 5 december och visar varför vi är den stora innebandynation vi är. Att de som av någon anledning inte kan vara på plats ser alla matcher som sänds i SVT så att de får tittarsiffror som gör att innebandy stannar där för lång tid framöver. Sportsligt ser jag att vi självklart ska försvarar vårt VM-guld för damerna i Uppsala och att vi i Helsingfors tar hem guldet till Sverige där det hör hemma. 


TV: Damlandslagets 5 snyggaste mål från EFT

En försmak på vad som väntar i VM!

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: